Odlični rezultati mladih međimurskih atletičara u Čakovcu

Protekle subote na stadionu SRC Mladost u Čakovcu održano je 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever za mlađe kategorije kojemu je domaćin bio AK Međimurje iz Čakovca.

Na natjecanju je nastupilo više od 450 mladih atletičarki i atletičara koji su stigli iz 20 atletskih klubova sjeverozapadne Hrvatske, a kako su nastupili atletičarke i atletičari iz susjedne Slovenije te nekolicina iz Južne Amerike, natjecanje je imalo međunarodni karakter.

>>> Sve rezultate pogledajte klikom ovdje

Predstavnici međimurskih atletskih klubova AK Međimurje, AK Nedelišće i AK Mursko Središće ravnopravno su se natjecali s vršnjacima sjeverozapadne Hrvatske, a Međimurje i Nedelišće dominirali su u većini disciplina što dokazuju plasmani među prva tri mjesta.

Od međimurskih atletskih nada pobjede su ostvarili: mlađe kadetkinje Sara Senčar (AK Nedelišće) koja je bila najbolja u utrkama na 300 m s preponama i na 200 m, Maja Ferlin (Nedelišće) u skoku u vis i bacanju kugle, te štafeta ml. kadetkinja AK Nedelišće u sastavu Lara Črnčec, Sara Senčar, Lea Branilović i Maja Ferlin. Starija kadetkinja Kristina Šafarić (Nedelišće) pobijedila je na 600 m, a stariji kadet Sven Todorović (AK Međimurje) u bacanju kugle.

U konkurenciji limačica pobjedu je ostvarila Lukrecija Medvar (Međimurje) na 60 m i štafeta AK Međimurje u sastavu Emilija Kodba, Lucija Đaković, Stela Andrašec i Lukrecija Medvar. Kod limača pobjede su ostvarili Filip Vučenik (Međimurje) u skoku u dalj, Luka Panić (Međimurje) u bacanju vortexa i štafeta AK Međimurje u sastavu Luka Panić, Arian Šarić, Ivan Lengelić i Filip Vučenik.

Druga mjesta osvojili su: starija kadetkinja Veronika Kovač (Međimuje) u utrci na 100 m, Stela Andrašec (Međimurje) u utrci limačica na 60 m, Arian Šarić (Međimurje) u bacanju vortexa za limače, Lea Branilović (Nedelišće) u utrci na 200 m za ml. kadetkinje, Filip Turk (Međimurje) na 200 m za ml.kadete, Diana Pintarić (Nedelišće) u bacanju kugle za st.kadetkinje, Maja Cmrečnjak (Nedelišće) na 600 m za ml.kadetkinje, Gabrijel Stojanović (Nedelišće) na 100 m i skoku u dalj za st.kadete te Filip Peras (Međimurje) u utrci na 300 m prepone.

Treće mjesto osvojili su Maja Kos (Međimurje) na 100 m za st.kadetkinje, Nika Horvat (Nedelišće) u bacanju koplja za st.kadetkinje, Anja Kočiš (Nedelišće) u bacanju kugle za ml. kadetkinje, Lara Črnčec (Nedelišće) u skoku u vis za ml.kadetkinje, David Verli (Međimurje) u utrci ml.kadeta na 600 m, Ivan Lengelić (Međimurje) u skoku udalj za limače i štafeta starijih kadeta AK Međimurje u sastavu Filip Peras, Ivan Toplek, Vedran Andrašec i Leon Furdi.

U ekipnom poretku drugog kola HALS-a od ukupno šest kategorija, međimurski klubovi nalaze se u samom vrhu. Prvo mjesto osvojile su limačice i limači AK Međimurje i mlađe kadetkinje AK Nedelišće, dok se na drugom mjestu nalaze starije kadetkinje AK Nedelišće i stariji kadeti AK Međimurje. Impozantan je broj ostvarenih plasmana međimurskih atletičara među tri najbolja u konkurenciji od preko 450 natjecatelja iz dvadesetak klubova regije kako u pojedinačnoj tako i u ekipnom poretku, a da nisu spomenuti oni koji su se plasirali od četvrtog do osmog mjesta.

Sve ovo je još jedna potvrda da se u Međimurju odlično i sustavno radi sa mlađim uzrastima. Osim samog natjecateljskog dijela treba spomenuti i odličnu organizaciju aktivista AK Međimurje i Zbora atletskih sudaca Međimurja koji su uz pomoć ekipe elektronske obrade HALS-a uspjeli u četiri sata natjecanja odraditi kompletan program drugog kola lige.

Osim masovnosti, kvalitetu natjecanja podiglo je sudjelovanje nekolicine atletičarki i atletičara iz Slovenije i Venezuele, koji se u Brežicama pod vodstvom trenera Vladimira Keve pripremaju za Olimpijske igre u Londonu u bacanju kladiva. Uvrštenje u program ove discipline na kraju natjecanja pokazalo se odličnim potezom, jer su natjecatelji bili iznimno raspoloženi.

Naime pobjednica u konkurenciji žena Venezuelanka Rosa Rodrigues bacila je kladivo 72,83 m i time popravila osobni i nacionalni rekord Venezuele. Drugoplasirana Barbara Špiler pak je za osvajanje drugog mjesta bacila kladivo 71,25 m i pritom oborila nacionalni rekord Slovenije. Rodrigues i Špiler već su ranije ispunile normu za Olimpijske igre pa ćemo ih imati prilike vidjeti u ovoj disciplini u Londonu početkom kolovoza.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije