Tenis: Solovyeva i Oliel pobjednici turnira

Tenis: Solovyeva i Oliel pobjednici turnira

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon sedmodnevnih borbi završen je trinaesti  CROATIA  Cup,  međunarodni teniski turnir za dječake i djevojke do 12 godina  uvršten je u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe.

Na turniru koji je odigravan od 30. travnja do danas na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu nastupilo je 110 natjecatelja iz devetnaest država:  Austrije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Rusije, Ukrajine, Velike Britanije, Njemačke, Slovačke, Češke, Švicarske, Poljske, Norveške,  Nizozemske i Hrvatske. Brojem sudionika i brojem država  turnir je potvrdio status najjačeg turnira u Hrvatskoj i jednog od najznačajnijnijih turnira tog uzrasta u Europi.

U konkurenciji djevojčica turnir je osvojila Daria Solovyeva iz Rusije savladavši uvjerljivo u finalnom susretu Anđu Karanušić iz Hrvatske rezultatom 64 61.

Još je uvjerljivije do naslova  došao mladi Izraelac Yshai Oliel pobjedom u finalnom susretu protiv Karla Suevicha iz Hrvatske rezultatom 60 62.

U konkurenciji parova turnir su osvojili pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji Yshai Oliel i Luka Mrsic iz Austrije  kod dječaka te Kristina Novak (Slovenija) i Daria Solovyeva (Rusija) kod djevojčica.  Utješne turnire osvojili su Mark Keki iz Mađarske i Sophie Muntean iz Francuske.

Na turniru su u jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupili i natjecatelji TK Franjo Punčec: Luka Horvat, Florijan Baranić, Leonarda Horvat i Ema Matjačić. Dobar rezultat ostvarila je Ema Matjačić plasmanom u polufinale utješnog turnira.

Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu,  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno Hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva.

Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.

REZULTATI
Glavni turnir dječaci
Četvrtfinale: Oliel (Izr) – Lambling (Fra) 60 60, Ajduković (Hrv) – Drobnjaković (Srb) 61 76, Suevich (Hrv) – Gilimardanov (Rus) 61 62, Žarković (Srb) – Puerrer (Aut) 61 63
Polufinalei: Oliel  –  Ajduković 62 60, Suevich – Žarković 64 57 61
Finale: Oliel – Suevich 60 62
Parovi dječaci, finale: Mrsic (Aut) / Olien (Izr) – Keuschnig / Puerrer (oba Aut) 62 63

Glavni turnir – djevojčice
Četvrtfinale: Curci (Ita) – Gal (Slo) 36 64 60, Solovyeva (Rus) – Oliynykova (Ukr) 46 61 61, Vuković (Srb) – Gavrić (Hrv) 63 57 60, Karanušić (Hrv) – Novak (Slo) 63 76
Polufinale:  Solovyeva – Curci  62 61, Karanušić  – Vuković 63 63
Finale: Solovyeva – Karanušić 64 61
Parovi djevojčice, finale: Novak (Slo) / Solovyeva (Rus) – Gal (Slo) / Joldic (Bih) 75 61

Turniri u Daruvaru i Virovitici

Na regionalnom turniru Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske održanom u Daruvaru, devetogodišnja igračica Punčeca Antonija Ružić bila je najbolja. S dvije pobjede u grupi plasirala se u finale zlatne skupine gdje je pobijedila Varaždinsku Laru Hrašćanec rezultatom 41 32.

Još bolji rezultat za najmlađe tenisače Punčeca na turniru do 10 godina u Virovitici. Vinko Brkić bio je najbolji u konkurenciji dječaka, a Nika Šarić u konkurenciji djevojčica.

Vinko Brkić, Alen Bratković i Teodor Zlatar (svi igrači Punčeca) osvojili su prva mjesta u svojim skupinama te se plasirali u zlatnu skupinu u kojoj je Vinko zauzeo prvo mjesto, Alen drugo, a Teodor treće mjesto. Vinko Jakopić zauzeo je treće mjesto u srebrnoj skupini.

Nika Šarić s tri pobjede u svojoj skupini plasirala se u zlatnu skupinu gdje je osvojila prvo mjesto, dok je  Antonija Ružić osvojila drugo mjesto u srebrnoj skupini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije