Izbor za najkošarkaša: Glasovao trener Dubravčana Krušelj

Peti krug izbora za najkošarkaša sezone donosi nam trenera Kristijana Krušelja iz KK “Dubravčan” Donja Dubrava.

Kristijan je vodio Dubravčan do drugog mjesta u C-1 ligi, a naslov prvaka pobjegao im je u posljednjoj utakmici sezone u izravnom dvoboju sa Međimurje Globetkom. Veliki plus za Dubravčan u sljedećim sezonama je taj da su uspjeli pomladiti seniorski sastav, ali dobri rezultati nisu izostali. Evo što nam je Kristijan ispričao o ovoj sezoni i planovima Dubravčana za dalje:

eMedjimurje.hr: Malo o prošloj sezoni Dubravčana

Krušelj:  Osvajanjem drugog mjesta u C-1 ligi mogu biti istovremeno zadovoljan i nezadovoljan! Zadovoljan iz razloga što smo u zadnjim susretima stabilizirali formu, pobjedili par važnih utakmica te došli u situaciju da u posljednjem kolu igramo odlučujuću utakmicu za prvaka lige protiv ekipe “Međimurje Globetka”. Nezadovoljan pak iz razloga što znam da je kapacitet mojih igrača (D.Varga, B. Međimurec, R.Lukša) daleko viši od kvalitete C-lige i što spomenuta trojka, uz pridodane juniore “Dubravčana”, može ravnopravno igrati sa većinom momčadi A-2 lige.

Općenito C-1 liga, u svojoj drugoj godini postojanja, polako počinje poprimati odlike ozbiljnijeg natjecanja, dok bi pravi potez bio uključenje u samu ligu momčadi Ludbrega, Koprivnice i Bjelovara čiji dometi nisu igranje u  A-2 ligi. Time bi dobili 10-tak klubova i zasigurno jedno kvalitetno natjecanje  u sljedećoj košarkaškoj sezoni.

Spomenuo sam juniore “Dubravčana”. Ove godine plasirali su se na regionalno prvenstvo! Nakon 15-tak godina konačno se skupila sjajna generacija mladića iz D.Dubrave i susjednog D.Vidovca koji istinski vole košarkašku igru te su pod vodstvom svojeg mentora Božidara Međimurca igrali ravnopravno sa klubovima iz gradova sa dugogodišnjom i bogatom košarkaškom tradicijom (Čakovec, Bjelovar, Križevci). Straha za budućnost košarke u D.Dubravi nema!

eMedjimurje.hr: Komentar C-1 lige općenito?

Krušelj: Liga ja za nas završila na najljepši mogući način. Igranjem finala sa ekipom “Međimurje Globetka”. U napetoj utakmici pobijedila ja iskusnija i staloženija ekipa “Globetke” predvođena nezaustavljvim Dejanom Vugrincom. Mnogima od mojih igrača bila je to prva takva utakmica pa tu vidim razlog što smo “izgorijeli” u prevelikoj želji.

Volio bih da smo mi ti koji su osvojili “kantu” ali, najpravednije je ipak što prvenstvo osvaja “Globetka” koja je od samog početka bila vodeća i imala najkonstantniju formu čitavo prvenstvo. Od ostalih ekipa tu se kvalitetom svakako nameće ekipa “Preloga” predvođena Poredošem i Šarićem te ekipa “D.Kraljevca” koja unatoč dobrim pojedincima i potencijalu kojeg posjeduje ne uspjeva ozbiljnije parirati ostalima ekipama u borbi za vrh.

eMedjimurje.hr: Planovi za sljedeću sezonu?

Krušelj: Prvo odmor! Svi smo pomalo zasićeni košarkom te slijedi zaslužena pauza. Odigrat će se još par revijalnih utakmica. Prva sa “Udrugom navijača”, dečkima koji nas bodre tijekom čitave sezone te jedna protiv veterana “Dubravčana” koji, moram reči, dosad još ne znaju za poraz u međusobnim ogledima!  

Planovi za sljedeću sezone biti će u skladu sa financijskim mogućnostima. Imperativ za dobrim rezultatom uvijek postoji, ali prioritet je svakako rad sa juniorskim pogonom od kojih se u nekoliko idućih sezona očekuje da postanu nosioci igre seniorskog sastava ekipe “Dubravčana”.

Evo za koga je glasovao Kristijan Krušelj:

SENIORI:

1.    DANIJEL KRAJAČIĆ – MEĐIMURJE – 6 BODOVA

Ponajbolji igrač svoje ekipe. Donio je ekipi “Međimurja” novu dimenziju, odličan u “oba smjera”. Egzekutor. Dalekometnim ubačajima može “ubiti” svaku obranu. Ako ga zaobiđu ozljede, svakako može odigrati još mnogo uspješnih sezona, nadam se prvoligaških. Sretno Danijel!

2.    LUKA PRPROVIĆ – ČAKOVEC – 4 BODA    

“Zamašnjak” ekipe. Igrač od kojeg sve počinje i oko kojeg se sve vrti. Sa lakoćom obavlja tu ulogu. Marljiv na treninzima, sluša trenera, timski igrač. Voli košarku i to se zaista vidi.

3.    DEJAN VUGRINEC – MEĐIMURJE GLOBETKA – 3 BODA    

 Velika i bogata karijera. Igrač koji osvaja trofeje gdje god se pojavi. To je dokazao donijevši prvi pokal ekipi “Međ.-Globetke” u njihovoj povijesti. Na moju žalost, sa druge strane bila je ekipa “Dubravčana”. Prerano “umirovio” dres jer posjeduje kvalitetu za još koju godinu igranja na višoj košarkaškoj razini (Živjelo godište ’73.!!!”).

4.    VEDRAN BIŠEVAC – MEĐIMURJE – 2 BODA

Igrač-ratnik. Ne posebno profinjen u košarkaškim elementima (šut, slobodna bacanja), ali igrač koji sve nedostatke nadoknađuje borbenošću. Obavlja “najprljavije” zadatke, uvijek napaljen i željan pobjede. Svaki bi ga trener poželio u svojoj ekipi.

5.    MLADEN TKALEC – RUDAR CIMPER – 1 BOD    

“Dobri duh” ekipe. Veliki igrač, apsolutni autoritet svlačionice. Igrač koji drži ekipu na okupu i čija se riječ poštuje.

 
NAJVEĆA NADA:

1. DAMJAN MIKO – MEĐIMURJE – 6 BODOVA    
Veliki potencijal. Sjajno se snalazi među “velikim dečkima”. Odlično koristi zaštičeni status. Igrač koji posjeduje odlike prvoligaškog igrača.

2. TOMISLAV ŠVENDA – DONJI KRALJEVEC – 4 BODA        
Iznimno talentirani košarkaš. Ogromni napredak ove godine. Prodoran, odličnog šuta. Ključni igrač ekipe. Pred njim su naljepše košarkaške godine.

3. MARIO FEČKEŠ – ČAKOVEC – 3 BODA      
Ističe se u svojoj generaciji. Još jedan od izdanaka odlično organizirane čakovečke škole košarke.

4. TOMISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 2 BODA
Odličan u paru sa Vargom. Igrač koji je budućnost ekipe “Rudar-Cimpera”.

5. PETAR FUŠ – KOTORIBA – 1 BOD              
Vođa i najbolji igrač juniora “Kotoribe”. Talent kojeg treba “izbrusiti”. Vidi se tu odlični posao legendarnog trenera Rudolfa Baloga i Gorana Munke. Za koju godinu stožerni igrač seniorskog sastava.

Igrači Dubravčana glasali su za najbolje suce u prošloj sezoni, evo kome su dali glasove:

1. ŽARKO KOVAČEVIĆ – 5 BODOVA
 SAŠA DUHOVIĆ – 5 BODOVA
2. TOMISLAV RODEK – 4 BODA
3. KRUNOSLAV PERČIĆ – 1 BOD

UKUPAN POREDAK NAKON 4. KRUGA: Prprović i Krajačić izjednačeni na vrhu

SENIORI:

1. LUKA PRPROVIĆ – ČAKOVEC – 19 BODOVA
DANIJEL KRAJAČIĆ – MEĐIMURJE – 19 BODOVA
2. GORAN FODOR – MEĐIMURJE – 10 BODOVA
3. NIKOLA HRKAČ – RUDAR CIMPER – 7 BODOVA
4. VEDRAN BIŠEVAC – MEĐIMURJE – 6 BODOVA
DEJAN VUGRINEC – MEĐIMURJE GLOBETKA – 6 BODOVA
5. PAVAO GOSPOČIĆ – NEDELIŠĆE – 4 BODA
6. STJEPAN KRANJČEC – ČAKOVEC – 3 BODA
7. MLADEN TKALEC – RUDAR CIMPER – 2 BODA
8. FRANJO ZVOŠEC – KOTORIBA – 1 BOD
IGOR DRK – MLADOST – 1 BOD


NAJ NADA:

1. DAMJAN MIKO – MEĐIMURJE – 22 BODA
2. MARIO FEČKEŠ – ČAKOVEC – 19 BODOVA
3. TOMISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 12 BODOVA
4. DARIO LUKŠA – DUBRAVČAN – 9 BODOVA
5. JAKOB VRUS – MEĐIMURJE II – 7 BODOVA
6. TOMISLAV ŠVENDA – DONJI KRALJEVEC – 7 BODOVA
7. PETAR FUŠ – KOTORIBA – 3 BODA
8. MATIJA SOKAČ – PRELOG – 1 BOD


NAJ SUDAC:

1. ŽARKO KOVAČEVIĆ – 27 BODOVA
2. DANIJEL PERČIĆ – 21 BOD
3. TOMISLAV RODEK – 15 BODOVA
4. KRUNOSLAV PERČIĆ – 14 BODOVA
5. NIKOLA KRAJAČIĆ – 9 BODOVA
6. SAŠA DUHOVIĆ – 5 BODOVA
7. DEJANA BALOG – 2 BODA

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije