Speedway: Pavlic bolji od Žagara na Mileniumu!

Jurica Pavlic je pred oko dvije tisuće gledatelja bio zvijezda subotnje večeri na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu. Odličnim vožnjama osvojio je prvo mjesto na utrci državnog prvenstva Hrvatske i Slovenije.

Ljubljančanin Matej Žagar, njegov najveći rival, osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio Aleksander Čonda iz Krškog. Jurica je u redovnom dijelu osvojio 14 bodova, što je bod manje od Žagara, ali u finalnoj vožnji bez greške je odvozio četiri kruga i time izjednačio bodovno stanje na ljestvici prvenstva. Nakon dvije utrke Žagar i Pavlic dijele prvo mjesto sa 77 bodova, dok je treći Maks Gregorič sa 66 bodova.

-Lijepo je pobijediti na domacoj stazi ispred navijaca, obitelji i prijatelja. Jako sam zadovoljan utrkom, nije bilo lako, posebno borba s Žagarom gdje sam pobijedio u onoj važnijoj vožnji – finalnoj, rekao je nakon utrke pobjednik Jurica Pavlic. 

Od hrvatskih predstavnika Dino Kovačić osvojio je peto mjesto sa 9 bodova, dok je Renato Cvetko morao završiti utrku nakon pada u svojoj trećoj vožnji nakon čega mu liječnici nisu dopustili daljnji nastup. On je u konačnom poretku bio trinaesti s 3 boda. Vozio je i najmlađi sudionik Karlo Majnić kojemu je ovo bila treća utrka na stadionu Milenium i s 2 boda je osvojio petnaesto mjesto.

U nedjelju je Jurica nastupio za svoj poljski klub Unia Leszno u gostovanju kod Rzeszowa. U pet vožnji osvojio je 8+3 boda, što im nije bilo dovoljno za pobjedu već su rezultatom 45-45 trenutno drugi u poretku najjače svjetske speedway lige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije