Mato Kljaić novi predsjednik Zajednice sportova Međimurja

Na Izbornoj skupštini Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije nazočan je bio 31 delegat od njih 33. Za novog predsjednika na četiri godine izabran je Mato Kljaić, dopredsjednici su Mario Vukoja i Zoran Pfeifer.

Članovi Izvršnog odbora uz predsjednika i dopredsjednike su Danica Korunić, Krunoslav Gosarić, Adriano Marciuš, Jadranko Kirić, Goran Kolarić, Tomislav Grubić, Anđelko Crnčec i Bojan Ružić. Nadzorni odbor čine predsjednik Matija Novak te članovi Aleksandar Puklavec i Josip Freiler.

Intervju s Matom Kljaićem

Mato Kljaić: “Zahvaljujem se svim delegatima na podršci i onima koji su do sada radili u Zajednici koji su odradili svoj mandat. I do sada sam radio kao dopredsjednik, radili smo dobro, uvijek se može bolje. Ima prostora za napredovanje i neke stvari odradit ćemo na drugačiji način koje će donijeti napredak. Vremena su teška, novaca nema nigdje, u rebalansima se reže i nama sportašima. Pokušat ćemo izboriti da dobijemo određeni dio kolača županijskih novaca. Probat ćemo dokazati da radimo dobro i da trebamo dobiti svoj dio novaca. Jedna smo od najsportskijih županija.

Puno novaca je otišlo na nogomet i rukomet, a klubovi koji nose ime Međimurja su posljednji na tablici: “Kriza rezultata je očita. Kriza je i sporta i društva i svega. Novac koji je dan nogometašima i rukometašima nije bačen, tamo radi puno djece. U najvišem rangu rezultati trenutno nisu koje očekujemo.

Veliki klubovi propadaju, ali bez obzira na te rezultate županija, gradovi i općine trebaju davati novac za sport, ako ništa drugo zbog mladih. U prvi plan ističem mlade, bolje da su na igralištu i dvorani nego tko zna gdje. Kroz bavljenje sportom dobivamo zdrave mlade ljude.”

Veliko je iznenađenje što nikog iz županije nije bilo na Skupštini: “Tužan sam zbog toga jer nikoga nije bilo iz županije. Sportska obitelj je velika. Mislim da bi nas se moralo više cijeniti. Trebao se barem netko pojaviti.”

Zajednica ima dva zaposlena što je u trenutnoj situaciji teško održivo: “Rekao sam i znam da je to u zraku, to je vrući krumpir. To je sačekalo mene, godinama raspravljamo da imamo dva zaposlena. Ne razmišljam da netko mora ostati na ulici, ali nešto se mora promijeniti. Ne možemo dozvoliti da dva zaposlenika pojedu 20 % godišnjeg proračuna, morat ćemo pogledati istini u oči. Maksimalno treba ići na štednju, novac ćemo usmjeriti na mlade.”

Kljaić je još dodao da se nada da će dobiti i dio novaca za programe iz Hrvatskog olimpijskog odbora te da će se na tome poraditi.

Nelegitimnost izbora članova Skupštine?

Iz Gradskog plivačkog kluba Međimurje dobili smo sljedeću obavijest koju su poslali Zajednici uoči Skupštine, a potpisuje ju predjednik Ivan Modrić : “Kako se sprema Skupština ZSUISMŽ, a kao što znate, postoje dva plivačka kluba i triatlon klub, te postoji dogovor da svakog mandata drugi klub daje zastupnika u skupštinu, a sada je redu naš klub. Pošto nas niste  kontaktirali mi se javljamo i delegiramo g. Velimira Mađarića u Skupštinu.”

Modrić je izrazito nezadovoljan održanom Skupštinom :” Kako poziv za Izbornu skupštinu koja je održana 26. travnja 2012.godine u 19,00 sati u Čakovcu, hotel Park Zrinsko – Frankopanska bb nismo primili, iako smo predložili svoga kandidata koji je bio na redu za izbor (a izabran je ponovo delegat iz ČPK) smatramo da su odluke koje su donesene bez suglasnosti drugog plivačkog kluba nelegalne i nelegitimne te molim novog Predsjednika i ostale nadležne da poduzmu mjere radi otklanjanja ove, za nas kao i za dobrobit naše sportske zajednice – ponovo štetne odluke.”

Kontaktirali smo zajednicu u kojoj su nam rekli da su se plivački klubovi trebali dogovoriti, a očito nisu. Prema podacima Zajednice ČPK je bolje plasirani klub pa su oni imali prioritet, a na Skupštini se član GPK Međimurje nije pojavio. Očito će Skupština imati svoj nastavak po ovom pitanju…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije