U akciji Plivanjem do svjetlosti preplivano 674.175 metara

Šestu godinu za redom Lions klub Zrinski Čakovec i Gradski bazeni “Marija Ružić” Čakovec uz pomoć uz pomoć mladih, odnosno Leo Kluba organizirali su humanitarnu akciju pod nazivom Plivanjem do svjetlosti.

Cilj akcije da se kroz 24 sata plivanja prikupe sredstva za dobrotvorne svrhe. Ovu godinu odlučeno je da se prikupljeni novac donirana u humanitarne svrhe i to na dvije adrese: za osnivanje Kutka za slijepe u čakovečkoj Knjižnici Nikola Zrinski uz nabavu multimedije i knjiga na Brailleovom pismu  te za provedbu programa “I ja bi na more” u suradnji s Društvom Naša djeca Čakovec.

Akreditacija za odrasle iznosila je 50, a za djecu, studente i umirovljenike 30 kuna. Plivalo se u 25 metarskom bazenu, a u akciju se uključilo 270 plivača. Važno je napomenuti da se broje dužine plivanja bez obzira na vrijeme i može se plivati više puta, stilom kojim se želi, a preplivane dužine se zbrajaju kroz sva 24 sata trajanja akcije.

Kad su se obradili evidencijski kartoni došlo se do podataka kako je najviše preplivao Antonio Turk. On je postavio novi rekord koji iznosi 44 tisuće preplivanih metara. Drugi rezultat s preplivanih 30.050 metara ostvario je Luka Damjanović, dok je na trećem mjestu Kristina Turk koja je preplivala 20.050 metara. Recimo za kraj da je na humanitarnoj akciji ukupno preplivano 674.175 metara. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije