Donji Kraljevec: Speedway utrka za prvaka Hrvatske i Slovenije

Donji Kraljevec: Speedway utrka za prvaka Hrvatske i Slovenije

Sezona na speedway stadionu Milenium počela je ove sezone otkad je napravljen prvi krug na treninzima u veljači, odvožene su tri utrke i FIM Akademija, ali sad nas čeka prava poslastica u Donjem Kraljevcu – borba najboljih hrvatskih i slovenskih vozača.

Speedway prvenstvo dviju država vozi se već godinama, ali nikad dosad nije bila ovako oštra konkurencija. Snage na stazi odmjeravaju Pavlic i Žagar, Ivačič i Kovačić, tu je Slovenac Čonda koji je nekoliko puta osvajao titulu najboljeg juniorskog državnog prvaka. U samom vrhu su Maks Gregorič i Matic Voldrih, odlicni slovenski reprezentativci. Jurica je osvojio drugo mjesto ispred Mateja Žagara na prvoj utrci državnog prvenstva u Ljubljani, te ima zaostatak od tri boda.

Prošle godine pobijedio ga je na stazi Milenium, ali ga je nesreća u Poljskoj spriječila od daljnjih nastupa prošle sezone. Utrka na stadionu Milenium održava se u subotu, 28. travnja s početkom u 19 sati. Dva sata odličnih vožnji pod reflektorima oduševit će svakog ljubitelja adrenalina i brze vožnje.

Dino Kovačić je posebno motiviran za ovu utrku kako bi ispravio rezultat iz Ljubljane u kojoj je osvojio tek šesto mjesto. Nastupit će i Karlo Majnić kao rezervni vozač te Renato Cvetko, dobar poznavatelj ove staze. Renato je na utrci ekipnog prvenstva za Hrvatsku je osvojio 12 bodova.

Od hrvatskih vozača puno se očekuje, ali i od vjernih navijača koji ce doći na noćnu utrku na stadion Milenium. Podrška s tribina puno znači našim reprezentativcima, a vama garantiraju dobar provod, uz glazbu, piće i hranu ugostiteljstva «Lovrenc» iz Preloga. Cijene ulaznica je 50 kn, a trening ce se održati u 17 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije