Speedway: Pavlicu drugo mjesto u Ljubljani, pobjeda Žagaru

Speedway: Pavlicu drugo mjesto u Ljubljani, pobjeda Žagaru

Protekle subote u Ljubljani je održana prva utrka državnog speedway prvenstva Hrvatske i Slovenije. Iako je ovo trebala biti druga utrka po redu, prva je odgođena zbog lošeg vremena u Krškom, pa su ove godine prvi put odmjerili snage Jurica Pavlic i Matej Žagar.

Staza je bila dobro pripremljena, iako je bilo primjedbi na nejednako ravnanje, ali s obzirom na ljubljanski stadion bilo je zadovoljavajuće uz nekoliko padova neiskusnih vozača. Domaći teren i poznavanje svakog centimetra u Šiški omogućilo je Žagaru pobjedu s maksimalnih 15 bodova. Jurica Pavlic osvojio je drugo mjesto u finalnoj vožnji, jer se po novom sistemu vozi 20 vožnji te finale u koje se kvalificiraju četvorica najboljih iz redovnog programa.Treće mjesto osvojio je Slovenac Matic Ivačič.

Jurica je u utrci osvojio 13 bodova, ali je na kraju bio sasvim zadovoljan svojim plasmanom. – Isprobavali smo novi motor jer mi se mašina razletjela na treningu u Goričanu samo dva dana prije ove utrke. Srećom smo brzo dobili dijelove iz Austrije kako bi je mogli složiti, ali nismo imali vremena isprobati. Prve dvije vožnje imao sam vanjske pozicije, ali sam i jako loše startao. Kad smo podesili motor, odmah se vidjela velika razlika, bio sam puno brži. Čestitke Mateju na pobjedi, ali slijedeći susret imamo na stazi u Goričanu, poručio je Pavlic.

Utrka je bila veoma zanimljiva, do kraja se nije znalo tko će upasti u top 4. Nažalost, Dino Kovačić s 10 bodova nije se uspio plasirati u finale te je u konačnom poretku bio šesti. Treći hrvatski natjecatelj Renato Cvetko osvojio je 12. mjesto s 5 bodova, iako je imao odlične starte cijelu utrku, ali tu prednost nije uspio zadržati do kraja vožnje.

Slijedeća utrka državnog prvenstva održat će se na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu 28. travnja u 16 sati gdje se ponovno očekuje velika borba hrvatskih i slovenskih vozača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije