Hrvatska uvjerljiva na startu Svjetskog šk. rukometnog prvenstva

Hrvatski predstavnici uvjerljivim su pobjedama otvorili Svjetsko školsko rukometno prvenstvo kojem je domaćin Varaždnska županija. Rukometaši Prve riječke hrvatske gimnazije u varaždinskoj su sportskoj dvorani Graberje bili bolji od predstavnika Belgije 32-14, a protiv Belgijanki lagan su posao imale i rukometašice iz Gimnazije Antun Gustav Matoš iz Đakova koje su slavile 32-8.

Zadovoljni smo uvjerljivom pobjedom na startu prvenstva, bilo je lakše nego što smo očekivali, rekao je nakon utakmice trener momčadi iz Prve riječke hrvatske Gimnazije, Darko Dunato:

– Nismo ni očekivali od Belgije baš neki preveliki otpor, ipak Belgija na rukometnoj karti nije neka velika zemlja, tako da nam je ovo danas bilo zagrijavanje. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti u takvom tonu, a koliko ćemo u tome uspjeti – vidjet ćemo.

Imamo malo problema s povredom golmana, jedini nam je golman, a imao je ruku u gipsu i skinuo je jučer gips, pa se to malo osjeća, ali ako to budemo riješili, onda se ne sekiramo, rekao je Dunato.

Da od Belgije nisu očekivali neki preveliki otpor složio se i Filip Jovanović, član momčadi Prve riječke hrvatske Gimnazije:

–  Bila je to dobra utakmica, pobijedili smo visokim rezultatom, ali nismo baš očekivali neki preveliki otpor od Belgije. Ipak, ne može se to nikad znati, jer sve su ekipe dobre čim su dogurale do Svjetskog prvenstva. U nastavku se nadamo što boljem rezultatu, očekivanja su velika, a mi se nadamo nekoj medalji, istaknuo je Jovanović.

Nakon današnjeg zagrijavanja protiv Belgije, u nastavku prvenstva protivnici će našim dečkima biti momčadi iz Turske, Brazila i Švedske. Ne znamo njihovu snagu, ali nadamo se da ćemo stići barem do polufinala, rekao je trener Dunato:

– Ne možemo još sada znati, trebamo vidjeti ovih dana protivnike, onda ćemo i nešto više znati. Nadamo se da bi trebali dogurati do polufinala.

Nakon rukometaša, s Belgijom su se lako obračunale i rukometašice. Visoka pobjeda od 32- 8 dovoljno govori o premoći rukometašica iz Gimnazije Antun Gustav Matoš iz Đakova. Nismo očekivale da će biti tako lako, komentirala je nakon utakmice trenerica rukometašica iz Gimnazije iz Đakova, Mirela Šunda:

– Nismo očekivale da ćemo baš tako premoćno dobiti Belgiju, jer nismo znali što možemo od Belgije očekivati, s obzirom da  ih nikad nismo vidjeli, niti njihovu snimku, bilo što da bi znali kako uopće igraju. Naravno da smo presretne pobjedom, djevojke su sad pune samopouzdanja, prvi smo korak napravile  i idemo dalje, istaknula je Šunda.

Pobjeda na početku prvenstva puno nam znači, i u takvom ritmu trebamo nastaviti i dalje, rekla je nakon utakmice Helena Prskalo, rukometašica iz Gimnazije iz Đakova:

– Mislile smo da će biti puno teže, i da ćemo se trebati više boriti. Dobro smo odradile utakmicu i tako trebamo i dalje. Trebamo se truditi pa možda nešto i osvojimo.

Turska, Brazil i Švedska sljedeći su protivnici našim djevojkama. Što od protivnica možemo očekivati – baš i ne znamo, rekla je Šunda:

– Od Turkinja možemo očekivati malo grublju igru i na to smo se pripremile, za Šveđanke ne znamo ništa, ali s obzirom da oni imaju dobru reprezentaciju, vjerojatno imaju i dobru školu rukometa, tako da očekujemo da su dobra ekipa, a što se tiče djevojaka iz Brazila, one su nam potpuna nepoznanica.

Naši rukometaši sutra također u Graberju igraju protiv Turske, s početkom u 8.30 sati, a zatim ih na istom mjestu s početkom u 13 sati očekuje utakmica protiv Brazila. Rukometašice sutra igraju u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. Prva je utakmica na rasporedu u 10 sati protiv Turske, a druga, protiv Brazila počinje u 14.30.

Večeras u 20.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin ( Arena Varaždin) bit će svečano otvorenje prvenstva, na kojem će biti i ministar Željko Jovanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije