Odbojka: Totovec prvak, Nedelišće se spasilo

Zadnje kolo 2.A hrvatske odbojkaške lige centar donijelo je pun uspjeh međimurskih ekipa.

Momčad Totovca opravdala je ulogu favorita, te pobjedom od 3:0 kod kuće protiv karlovačke 4 rijeke potvrdila naslov prvaka. Po setovima je bilo 25:17, 25:23 i 25:20.

Ovime je Totovec stekao pravo igranja kvalifikacija za prvu ligu. Uz Totovec to pravo su još ostvarili Valpovka iz Valpova, Gornja Vežica iz Rijeke, dok još nije poznat predstavnik dalmatinske regije. Po propisniku bi se trebalo igrati dvokružno šest kola, te prva dva kluba ući u prvu ligu.

Nedelišće je u derbiju opstanka pobjedilo kod kuće zagrebačku Croatiu rezultatom 3:1, po setovima 25:16, 15:25, 25:14 i 25:23. Upravo taj rezultat bio je potreban Nedelišćancima da skoče sa posljednjeg 10. mjesta na željenu 8. poziciju. A bilo je vrlo napeto. Imali su gosti iz Zagreba prednost u četvrtom setu od 23:20 i isto prokockali.

Dobro je prošla i Nedelišću bitna utakmica između druge momčadi zagrebačke Mladosti i Toplica koju su akademičari dobili sa 3:2. Tako Nedelišće na kraju ima 15 bodova, a deveta Croatia i posljednje desete Toplice po 13.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije