NOVOSTI IZ SVIJETA KUGLANJA

KUGLANJE Jakov Kolenko iznenadio na PH, Luka Požega pozvan u reprezentaciju!

Novosti iz svijeta međimurskog kuglanja

PRVENSTVO HRVATSKE ZA PODMLADAK: JAKOV KOLENKO UGODNO  IZNENADIO

Nakon što su završena ligaška momčadska natjecanja pred kuglačima su prvenstva Hrvatske u raznim kategorijama i raznim disciplinama tako da sezona traje sve do kraja lipnja.

Ovoga vikenda na rasporedu je bilo prvenstvo Hrvatske za podmladak i to prvi od dva nastupa. U toj kategoriji nastupaju mladi kuglači od 9.-12. godine, a među njima u onoj najmlađoj, 9-godišnjaka, nastupio je i mladi član čakovečkog Željezničara Jakov Kolenko. Iako u kuglanju tek jedno kraće vrijeme svoj je prvi službeni nastup završio više nego dobro.

Jakov Kolenko

Među dječacima koji imaju 9 godina, nakon prvog nastupa je drugoplasirani, što bi uz drugi tako dobar nastup sigurno jamčilo jednu od medalja na njegovom prvom državnom prvenstvu. Treba reći da dječaci ove dobi nastupaju u disciplini 4×15 hitaca u pune i tu je Jakov srušio 290 čunjeva, a do vodećeg mu je nedostajalo svega 9 čunjeva.

Drugi nastup ovi mladi kuglači imaju za dva tjedna i to na kuglani u Ogulinu. Vjerujemo da ćemo se i onda javiti s lijepim vijestima.

REPREZENTACIJA HRVATSKE: POZVAN LUKA POŽEGA 

U svibnju se u Estoniji održava svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniore i ovih dana pozvani su kandidati za hrvatsku reprezentaciju na prvo ogledno natjecanje. Među 9 pozvanih juniora nalazi se i član čakovečkog Željezničara Luka Požega koji u prvenstvu nije briljirao, ali je pokazao određenu konstantu, bio je rezultatima drugi kuglač Željezničara u prvenstvu, pa to nije ostalo nezapaženo. U Željezničaru vjeruju da će se Luka izboriti za odlazak na svjetsko prvenstvo i on bi bio treći kuglač Željezničara koji je bio sudionik svjetskih juniorskih prvenstava. Prije njega to su bili Bojan Plevnjak i Nikola Turk.

Luka Požega

PRVENSTVO HRVATSKE ZA VETERANE

Ogulin je ovoga vikenda bio domaćin pojedinačnog prvenstva Hrvatske za veterane na kojemu je nastupilo sedam kuglača iz Međimurja i to 5 članova čakovečkog Prosvjetara i 2 člana Dubravčana iz Donje Dubrave.

Najuspješniji od međimurskih kuglača bio je prošlogodišnji viceprvak Zvonimir Plevnjak iz Prosvjetara koji je sa srušenih 576 čunjeva zauzeo 7. mjesto među 55 kuglača koji su nastupili. Značajniji rezultat postigao je još samo Josip Šarić (Prosvjetar) srušivši 550 čunjeva što je bilo dovoljno za 21. mjesto. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije