Spektakl u Areni Varaždin: 30. travnja stižu Harlem Globetrotters

30. travnja u 19 sati Arena Varaždin postat će mjesto urnebesnog smijeha i lude zabave uz poznatu svjetsku košarkašku reprezentaciju Harlem Globetrotters koja će vas komičnom igrom nasmijati do suza, a istovremeno zadivljujućim potezima ostaviti bez daha.

– Harlem Globetrottersi su već 80 godina izuzetna atrakcija i bilo  je teško organizirati njihov nastup u Hrvatskoj, tako da nam je na raspolaganje stavljen samo datum 30. travnja. Naime, riječ je o ponedjeljku , ali smatram da za ovakav događaj dan u tjednu ne bi trebao igrati veliku ulogu. Globtrottersi su samo dva puta nastupali u Hrvatskoj i to u Splitu i Zagrebu, a njihov nastup u bližoj budućnosti, nakon Varaždina, je upitan stoga bi građani trebali iskoristiti ovu priliku – rekao je na današnjoj konferenciji za medije upravitelj Arene Varaždin Neven Buljan.

– Praćenje ovakvog spektakla spada već u opću kulturu i smatram da bi i mladi i stari u svom životu trebali pogledati tako nešto. Riječ je o otkačenoj košarkaškoj ekipi koja posjeduje izuzetne košarkaške sposobnosti začinjene američkim načinom showbuisnessa. Nastup traje oko 1,5 do 2 sata, a svake sekunda je popraćena atraktivnom igrom, komunikacijom s publikom i zabavom – dodao je Buljan.

Harlem Globetrotters je nezavisni košarkaški klub osnovan u Chicagu još davne 1927. godine s ciljem promoviranja jednog noćnog kluba, ali s vremenom su fantastično-smiješni potezi igrača uspjeli probiti granice SAD-a i klub postaje svjetski sinonim odlične zabave. Čak i u vrijeme Hladnog rata kada je neprijateljstvo između Rusa i Amerikanaca bilo na vrhuncu, Globetrotters-i su krenuli na rasprodanu turneju po Rusiji.  

Svaka utakmica Harlem Globetrotters-a kombinacija je sporta i komičnih scena ali prvenstveno je to igra zabavnog karaktera, košarkaški cirkus s mnoštvo atraktivnih poteza, zakucavanja, dodavanja, driblinga, pričanja viceva i interakcije s publikom. Zabava i odlična atmosfera na njihovim su utakmicama važnije od samog rezultata.

Ovi čarobnjaci košarke koji su ime su dobili po Harlemu, kultnom dijelu New Yorka kojeg nastanjuju pretežno Afroamerikanci, godišnje odigraju oko 200 utakmica a među brojnim slavnim osobama pred kojima su igrali bio je čak i papa Ivan Pavao II. Zabavili su papu, zašto ne bi i vas?

Dakle, osigurajte na vrijeme svoju ulaznicu i dođite na pravi košarkaški spektakl namijenjen svim generacijama koji ćete dugo pamtiti…

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kuna za tribine, 80 kuna za teleskopske tribine i 100 kuna srebrni VIP (uključena konzumacija), dok ćete za zlatni VIP izdvojiti 150 kuna (konzumacija: piva + kokice).

Prodajna mjesta: preko sustava www.eventim.hr, trgovine Branka Varaždin, caffe bar Time Out i Radio 1 Čakovec

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije