PRVOLIGAŠICE

ŽENSKA EKIPA NOGOMETNE ŠKOLE MEĐIMURJE ČAKOVEC Za prvu sezonu u najvišem rangu ovo je uspjeh!

Osnovni cilj je ostati u prvoj hrvatskoj ligi i nositelj kvalitete ženskog nogometa na sjeveru

Kad je 2016. godine u Nogometnoj školi Međimurje Čakovec ozbiljno krenuo projekt ženskog nogometa, nije se, nogometnim rječnikom – išlo na glavu. Uz stručno vodstvo krenuo je rad s djevojčicama, s planom da jednoga dana stasaju u kvalitetne seniorske nogometašice.

Sve su to bile “domaće cure” i uspjesi su uskoro stigli. Slijedile su dvije sezone u drugoj hrvatskoj ligi, da bi na kraju, lani, kroz kvalifikacije izborile nastup u najvišem rangu ženskog nogometa u Hrvatskoj!

KORAK PO KORAK

– Kroz tih pet godina stasale su za natjecanje u seniorskom nogometu, iako je praktički još uvijek riječ o juniorsko-kadetskoj ekipi. Naime, to su djevojke rođene između 2003. i 2005. godine. Ovo nam je prva sezona u prvoj ligi i cilj nam je ostati u njoj. Zadovoljni smo dosad viđenim – kaže nam Hrvoje Goričanec, voditelj škole nogometa u NŠ Međimurje Čakovec.

Djevojke vodi Gordan Golik, no, on tek mora steći licenciju kako bi i službeno bio trener prvoligašicama iz Čakovca. Stoga ih nominalno vodi Goričanec. Redovito pohodi utakmice i prati nastupe ženskog prvoligaša iz Čakovca.

Prva liga broji osam klubova. Na čelu su suvereni Osijek, Split i Dinamo, koji su za Čakovčanke (zasad) presnažni. S Rijekom i Agramom se još mogu nadigravati. Čakovčanke trenutno zauzimaju šesto mjesto, a ispod njih su još Neretva iz Metkovića i Donat iz Zadra. Budući da posljednji klub ispada, a pretposljednji ide u kvalifikacije, djeluje kao da su Čakovčanke osigurale opstanak. No, Goričanec puše na hladno…

NIJE JOŠ GOTOVO…

– Ništa još nije riješeno, još je puno bodova u igri – kaže, ali se nada najboljemu.

Velika je vrijednost kluba to što i kadetkinje i pionirke nastupaju u jedinstvenoj prvoj nogometnoj ligi. Četvrti ženski sastav su početnice koje u županijskom rangu igraju s dečkima.

– U trenažnom procesu tako ukupno imamo 80-ak djevojki i to je lijepa brojka. Obilazimo osnovne škole i radimo na masovnosti, pozivamo djevojčice od prvog do četvrtog razreda. Neka vide sviđa li im se nogomet. Učenice nižih razreda su nam s čakovečkog područja, ali već kadetkinje i pionirke su ne samo iz cijele županije, već i iz susjednih. Koprivnica i Varteks su drugoligaši što nas čini nositeljem kvalitete ženskog nogometa na sjeveru – kaže Hrvoje Goričanec.

* preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.491

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije