KUGLANJE

VIDEO Kuglači čakovečkog Željezničara uspjeli: Najviša liga i dalje u Čakovcu!

Pobjeda je Željezničaru osigurala nastup u najvišoj državnoj ligi četvrtu sezonu za redom i ukupno osmu u zadnjih 13 godina

Odigrano je posljednje kolo 1. hrvatske kuglačke lige u kojemu je u Čakovcu igrana utakmica koja je odlučivala koji će klub slijedeće sezone i dalje nastupati u tom najvišem stupnju natjecanja. Željezničaru je u goste došao zagrebački Medveščak 1958 s bodom prednosti na tablici i željom da tu prednost sačuva. Nasuprot toga Željezničaru je trebala pobjeda da bi se i dalje mogao natjecati u 1. ligi.          

Ovako veliki značaj ishoda ove utakmice utjecao je i na postave momčadi. Tako su se gosti odlučili na totalni napad i s najboljim kuglačima krenuli u prva dva bloka, dok je Željezničar nekako ravnomjerno rasporedio snagu svojih blokova. I iako su gosti krenuli s udarnom četvorkom, očekujući 4 poena što bi im bilo dovoljno za uspjeh, u tome na sreću nisu uspjeli jer ih je u tome omeo Josip Filajdić vrlo dobrim nastupom u prvom bloku i osvojenim poenom sa 583 srušena čunja.

Drugi kuglači tog prvog bloka nisu uspjeli do poena jer je Denis Košak (260) odigrao slabo pa niti vrlo dobrih 290 Igora Ružića nije pomoglo. U drugom bloku bilo je još dramatičnije. Predrag Turk je krenuo sa, u zadnje vrijeme, uobičajenim slabim prvim dijelom (268) da bi zatim u drugoj polovici nastupa opet odigrao vrhunski (327), ali mu zbog propuštenog u prvom dijelu nije uspjelo osvojiti poen protiv najboljeg gosta Darka Mađara (606). U drugom dvoboju Luka Požega (583) je sve do posljednjih hitaca vodio ravnopravnu borbu s protivnikom, ali je u posljednjim hicima bio slabiji za 3 čunja.

Tako su prije posljednjeg bloka gosti imali vodstvo 3:1 i samo im je jedan poen bio dovoljan za uspjeh, ali su svi domaći vjerovali da je posljednji blok Željezničara bolji od gostujućeg i ovoga puta se pokazalo da su bili u pravu, iako niti tu nije bilo bez drame sve do kraja utakmice jer je gostujući Dinko Džepina Bajić igrao iznad očekivanja. No protiv najboljeg željezničara cijele sezone, pa i u ovoj utakmici, Tomislava Tvaroga (596) ipak nije uspio do poena. Mnogo više upitnika u uspjeh bilo je oko drugog kuglača Željezničara u tom posljednjem bloku Zorana Jagića, koji osim što je manje nastupao u ovom prvenstvu, nastupio je i s povredom bacačke ruke.

Zoran je stisnuo zube i odigrao dobro (560) te i uz malo sportske sreće osvojio taj treći poen, a kako je ukupno Željezničar srušio 39 čunjeva više (3.467:3.428) 5:3 pobjeda pripala je Željezničaru i osigurala mu nastup u najvišoj državnoj ligi četvrtu sezonu za redom i ukupno osmu u zadnjih 13 godina.

picture

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije