IZ TORINA U MEĐIMURJE

ŽUPAN MATIJA POSAVEC Titula Europske regije sporta nova je prilika za promociju Međimurja

- Poruke koje ćemo slati iz naše županije, slike naših prirodnih ljepota, kulture, postignuća i sporta, nova su prilika da se brendiramo u Europi, smatra župan Posavec

Nakon što je jučer u Torinu na svečanoj dodjeli Međimurju i službeno uručena titula Europske regije sporta za 2022. godinu, župan Matija Posavec danas se kratko osvrnuo na značaj koji ovaj naslov ima za naš kraj.

– Kao i sve druge nagrade, i ova će nam titula biti sredstvo da motiviramo naše građane da se bave sportom, sportskom rekreacijom, da istaknemo vrijednosti naših profesionalnih sportaša kojih imamo u svakome sportu, da gradimo sportsku infrastrukturu, da ulažemo u zdrave načine života i da se kao regija promoviramo. Nagradu smo dobili uz bok regiji Pijemont na sjeveru Italije te Madrida i Haaga kojima je pripala titula Europskih gradova sporta, a poruke koje ćemo slati iz naše županije, slike naših prirodnih ljepota, kulture, postignuća i sporta, nova su prilika da se brendiramo u Europi, kazao je župan Posavec.

Dobivanju titule, podsjetio je, presudili su kriteriji, odnosno posebno razvijena infrastruktura i organizacija sportske rekreacije, najviše registriranih sportaša na broj stanovnika (osobito u nogometu), ulaganja u projekte vezane uz sport i brojne jedinstvene sportske rekreacije poput Olimpijskog festivala dječjih vrtića i drugih.

Titulu tradicionalno dodjeljuje ACES Europe, udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu. Zbog pandemije, dodjela je održana kasnije nego je to uobičajeno te se nije, kao dosad, održala u samom Europskom parlamentu nego ovaj put u središtu Pijemonta.

picture

Preporučeno
Najnovije