KUGLANJE

KUP REGIJE SJEVER Prosvjetar nije uspio

Rezultati iz svijeta kuglanja

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Subota istine

1. hrvatska kuglačka liga stigla je do posljednjeg kola u kojemu će, prema sad već dugoročnim prognozama, o drugom putniku u 1.B ligu u Čakovcu odlučivati Željezničar i zagrebački Medveščak 1958. Takav razvoj situacije potvrđen je u pretposljednjem kolu u kojem je Željezničar poražen na gostovanju kod zagrebačke Grmoščice 0,5:7,5, a Medveščak 1958 izgubio na svojoj kuglani od Zaprešića 1:7.

Bez ikakvih izgleda za bodove kod Grmoščice je bio Željezničar. Već po običaju domaćini protiv njih igraju jako dobro pa je tako bilo i ovoga puta. Istina treba reći da niti željezničari nisu baš blistali pa je logičan visoki poraz. Kuglači Željezničara na toj su kuglani postizali rezultate kao na domaćoj, a poznato je da je zagrebačka barem za 20-ak čunjeva lakša. Otuda djelomično nezadovoljstvo rezultatima. Ono što mora zabrinuti pred utakmicu odluke su ogromne oscilacije pojedinih kuglača tijekom nastupa.

Tako je Predrag Turk nakon početnih slabih 254 u drugom dijelu srušio vrhunskih 323, a za razliku od njega Josip Filajdić je počeo sa 304, a u drugom dijelu srušio očajnih 240. Željezničar je od nule spasio u ovoj utakmici najbolji pojedinac u njegovim redovima Igor Ružić koji je srušio 593 čunja, isto kao njegov protivnik, pa je poen podijeljen.

Sada u subotu predstoji utakmica protiv Medveščaka 1958 u kojoj Željezničaru igra samo pobjeda. Objektivno do nje može doći uz dobru igru kompletne momčadi, a ako izgubi na svojoj kuglani od momčadi koja po kvaliteti nije ništa bolja onda niti ne zaslužuje ostanak u najvišoj ligi. Priče o psihologiji, o tome da treba pobjeda pa će biti teže, padaju u vodu uz činjenicu da i protivnik ne smije izgubiti pa njemu neće biti ništa lakše.

Kako na kuglačkim utakmicama i dalje nema publike svi koji žele ovu odlučujuću utakmicu mogu gledati na internetu, na stranici www.kuglanje.hr ili na YouTube kanalu kuglana Mladost Čakovec.

TABLICA

KLUB                                UTA   POB  NER  POR   BOD

1. Mertojak Split                 17       15       0      2         30

2. Zaprešić Zaprešić           17       13      1      3         27

3. Zadar Zadar                    17       11      0      6         22

4. Osijek Osijek                   17         9      2      6         20

5. Grmoščica Zagreb          17         8     1       8         17

6. Poštar Split                      17         7     2       8        16

7. Bjelovar Bjelovar             17         7     1       9         15

8. Medveščak1958 Zagreb  17         6     0     11        12

9. Željezničar Čakovec        17         5     1      11        11

10. MKK Rijeka Rijeka         17         0     0      17         0

KUP REGIJE SJEVER Prosvjetar nije uspio

Kuglači čakovečkog Prosvjetara u poluzavršnici kupa za područje Regije sjever dočekali su kuglače Zaboka u pokušaju da uđu u samu završnicu. Nažalost u tome nisu uspjeli, gosti su bili bolji 6:2 i za 101 čunj.

Loše je za Prosvjetar krenulo već od samog početka jer je poen na kojega su računali izgubio najpouzdaniji kuglač Zvonimir Plevnjak (549), a niti Ivan Pigac (504) nije uspio iako je imao daleko slabijeg protivnika nego Plevnjak. U drugom bloku Ilija Višić (543) je smanjio vodstvo gostiju, ali niti to, a niti 545 čunjeva i poen Emila Horvata u zadnjem bloku nisu pomogli da bi se izbjegao poraz jer je momčad gostiju bila daleko ujednačenija.

U kup natjecanju s našeg područja ostao je sada samo Željezničar koji se, kao prvoligaš, u kup uključuje u osmini završnice koja se igra u svibnju.

Igor Ružić (Željezničar)

Preporučeno
Najnovije