Badminton: Lino Zadravec ukupni pobjednik Hrvatskog kupa

Badminton: Lino Zadravec ukupni pobjednik Hrvatskog kupa

Proteklog vikenda u organizaciji Badmintonskog kluba “Velika Gorica” održan je posljednji (4.) pomladački (U13, U15 i U17) turnir Hrvatskog kupa za sezonu 2011/12. Na turniru je nastupilo preko 40 igrača iz Hrvatske, a uspješno je nastupila i ekipa Badmintonskog kluba Međimurje pod vodstvom trenera Danijela Zadravca i Tomislava Grubića.

Prvog dana turnira odigrana je konkurencija za igrače do 15 godina i to pojedinačno i mješoviti parovi. Na turniru su nastupili i međimurski igrači: Filip Bel, Ela Trstenjak, Luka Grubić i Lino Zadravec koji su odličnim igrama ostvarili tri polufinala i to: Ela i Filip pojedinačno te Ela i Filip u konkurenciji mješovitih parova. Nažalost sva tri polufinala su na kraju izgubili te tako ostali na korak do osvajanja medalje. Ostali igrači bili su: Luka Grubić 8., te Lino Zadravec 9. mjesto.

Drugog dana turnira igrali su se turniri za igrače do 13 godina te za igrače do 17 godina. Na tom turniru igrači BK Međimurja ostvarili su mnogo bolje rezultate nego dan prije. Igralo se u dvije konkurencije i to pojedinačno i mješoviti parovi. Najzapaženiji rezultat ostvario je Lino Zadravec u konkurenciji do 13 godina gdje je pojedinačno osvojio srebrnu medalju te brončanu u konkurenciji mješovitih parova. U pojedinačnoj konkurenciji Lino je nakon pobjeda u četvrtfinalu  protiv D. Ivčević (MZ) sa 2:1 te u polufinalu protiv E. Hadžihalilovića (Medvedgrad Zg) 2:1, u finalu je ipak izgubio od Andrije Kraljića (Max Zg) s 2:0.

No, iako je na ovom turniru osvojio srebro to mu je bilo dovoljno za potvrdu ukupne pobjede Hrvatskog badmintonskog kupa gdje se računaju osvojeni bodovi sa tri od četiri turnira u sezoni. Time je Lino Zadravec postao ukupni pobjednik Hrvatskog kupa u sezoni 2011/12 u pojedinačnoj konkurenciji mlađih kadeta do 13 godina.

U konkurenciji mješovitih parova Lino je u kombinaciji sa Doroteom Brkić (Maksimir) osvojio brončanu medalju te mu je i ta bronca bila dovoljna za zlato u ukupnom poretku Hrvatskog kupa i u konkurenciji parova.

Od ostalih igrača na turniru, Luka Grubić osvojio je 7. mjesto, Sebastian Krznarić je bio 9., a u ženskoj konkurenciji Ana Toplek osvojila je 5. mjesto. U konkurenciji do 17 godina međimurska ekipa je nastupila u sastavu Viktor Ružić, Jelena Novak i Lucija Zadravec. Viktor je na kraju završio na 5. mjestu, Jelena na 6. mjestu, a Lucija na 8. mjestu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije