Damir Biškup: Sve ćemo napraviti da uzmemo što više bodova

Nakon šestomjesečnog posta Međimurje je pobijedilo u 2. HNL. U Čakovcu je savladana Croatia iz Sesveta 4:1. Nakon utakmice porazgovarali smo s trenerom Međimurja Damirom Biškupom.

eMedjimurje: Čestitke na pobjedi. Visoka pobjeda, ali i teška utakmica za vas.

Damir Biškup: Znali smo prije početka da će biti jako teški. Derbi začelja imaju svoju draž. Gledao sam Croatiu prije tri – četiri dana protiv Pomorca. Dobro san snimio njihovu ekipu, znao sam da mogu biti nezgodni, ako ih pustimo igrati. U zadnje vrijeme sve su nešto knap gubili ili neriješeno izvlačili. Pokušao sam igračima reći prije utakmice da nam je ta utakmica što se kaže život ili smrt, da je konačno vrijeme da i mi pobijedimo i da se maknemo sa zadnjeg mjesta.

Na sreću odigrali smo jedno dobro poluvrijeme gdje smo postigli tri gola, mogli smo još koji. Drugo poluvrijeme rekao sam svojim igračima da budemo strpljivi, da budemo mirni, da stojimo čvrsti u rasporedu, da oni nas jednostavno ne mogu ugroziti. To se i pokazalo, Croatia je imala možda jedan ili dva udarca u drugom poluvremenu. Nešto su pokušavali preko preskakanja igre, ali mi smo dobro stajali, a iz kontri smo bili dosta opasni gdje smo imali nekoliko udaraca. Rezultat je visok, mogao je biti i uvjerljiviji, ali na kraju velim jako, jako teška utakmica i čestitao bih svojim igračima.


eMedjimurje: U 27. minuti bilo je 3:0, a do sada ste u proljetnom dijelu prvenstva zabili dva gola. Odlično ste pripremili ekipu za ovaj susret.

Damir Biškup: Cijelo vrijeme sam govorio da je moja ekipa spremna. Kad ulazite u utakmice s jačim protivnicima stvorio se pritisak kod mojih igrača koji su teško podnosili. Kada sam rekao prije kolo – dva da je praktički gotovo, da više ne možemo ostati u ligi, ali da probamo napraviti sve da preskočimo Croatiu Sesvete i HAŠK. Sad se to desilo, nadam se da su moji igrači shvatili da mogu, da nisu zaslužili to zadnje mjesto i nadam se da će se s vremenom još više dizati i da ćemo ostvarivati sve bolje i bolje rezultate. Na kraju krajeva vidite i sami kakva je liga, Varaždin je odustao, pitanje je što će biti sa Šibenikom i Karlovcom. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu i sve ćemo napraviti da uzmemo što je više bodova moguće.

eMedjimurje: Imali ste visoku prednost, ali puno ste se ljutili na igrače. Dosta su vukli loptu, krivo dodavali, komplicirali bez potrebe, gubili loptu u obrani.

Damir Biškup: Dobro ste to primijetili. Baš sam na taj segment igre posvetio pažnju u poluvremenu. Rekao sam da bilo što oni naprave, mogu samo napraviti iz naših pogrešaka. Taj visoki rezultat trebao je dati mirnoću, no naša mlada i neiskusna ekipa osim par pojedinaca, koja je napokon došla do pozitivnog rezultata, možda su od prevelike želje griješili gdje ne bi trebali. Takve utakmice treba rutinski privesti kraju i samo protivnika kažnjavati na kontre da bude rezultat puno uvjerljiviji.

eMedjimurje: Malo o sucima. Prvo poluvrijeme prvi pomoćni sudac je tri puta za redom podignuo zastavicu zbog zaleđa, iako su sve situacije bile dvojbene. Smirivali su vas i glavni i četvrti sudac.

Damir Biškup: Glupo je sada komentirati suđenje. Zadnje dvije utakmice donosili su nam neke čudne odluke. Danas prvo poluvrijeme također. Što je najgore bio sam u istoj liniji gdje i sudac, to je na njihovu dušu, kako jest jest. Šteta što se rade takve greške u ovakvom derbiju začelja.

eMedjimurje: Jedne Sesvećane ste dobili, slijedi gostovanje u Sesvetama kod Radnika.

Damir Biškup: Dolazi Uskrs, svojim igračima i svim dobrim ljudima želim sretan Uskrs. Mi ćemo do te utakmice odraditi nekoliko treninga, pokušat ćemo se smiriti, pripremiti i sve napraviti da se iz Sesveta vratimo neporaženi. Znamo sve kvalitete Radnika, igrali smo s njima u prijateljskoj utakmice gdje smo izgubili 2:1 u nekakvim nemogućim uvjetima. Znamo gdje su jaki i što mogu. Nadam se da će se moji igrači napokon odčepiti i da će već na toj utakmici potvrditi da ovo nije bila slučajnost i da ćemo se vratiti kući s pozitivnim rezultatom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije