Nogomet: Međimurje šest mjeseci bez pobjede, može li pasti Croatia?

U 22. kolu 2. HNL Međimurje u 16:00 sati na stadionu Mladosti dočekuje Croatiu iz Sesveta. Ovo je dvoboj bivših prvoligaša i trenutno drugoligaških davljenika.

Međimurje je posljednje s 11 bodova, dok je Croatia mjesto bolja s dva boda više. Čakovčani kao domaćini u devet susreta imaju dvije pobjede, tri remija i četiri poraza te negativnu gol – razliku 10:16.

Croatia je u deset gostovanja došla do jedne pobjede (Rudeš 0:1), jednog remija (Hrvatski dragovoljac 1:1), a ubilježila je osam poraza. Gol – razlika im je 3:17. U deset susreta zabili su samo tri gola.

Krajem rujna Croatia je kod kuće pobijedila Međimurje 3:0. Bila je to i prva pobjeda Sesvećana u prvenstvu. Dvostruki strijelac bio je Franjo Tepurić (’15 11m i ’70), a jedan je gol zabio Gavrić.

U proljetnom dijelu prvenstva Međimurje je osvojilo tek jedan bod odigravši u 16. kolu s Dugopoljem 1:1. Nakon toga uslijedili su porazi od Hrvatskog dragovoljca 0:3, Rudeša 3:0, Pomorca 1:2 i Vinogradara 3:0. U pet utakmica postignuta su dva gola i primljeno je dvanaest golova. Brojke sasvim dovoljno govore same za sebe.

Posljednju pobjedu Čakovčani su ostvarili 08. listopada kada su u Čakovcu pobijedili ekipu Radnika 1:0 golom Marčinkovića. Od tada je prošlo gotovo šest mjeseci pa bi bio valjda red da se nekoga i pobijedi.

I još jedna usporedba. Protiv Croatie krajem rujna za Međimurje su u gostima igrali u startnoj postavi Bešenić, Novko, Marčinković, Garba, Međumurac , Habuš, Zeba, Barat, Petak, Dodlek, Puclin. U posljednjem susretu ove nedjelje protiv Vinogradara za Međimurje su počeli Bešenić, Petak, Nynkeu, Borzić, Tomić, Marčinković, Barat, Menzil, Ćosić, Zeba i Puclin. U usporedbi s jeseni u sastavu su petorica novih igrača.

Postavlja se i pitanje hoće li aktualni trener Međimurja Damir Biškup ostati na klupi ukoliko se ne može kod kuće pobijediti klub koji je najbliži na tablici, koji je u deset susreta zabio tek tri gola u gostima.

Da Međimurje baš nije previše cijenjeno ni u kladioničarskim krugovima govori podatak da je u prošlom kolu koeficijent na Vinogradar bio mizernih i potcjenjivačkih 1.20.

Sve ovo valjda će biti dovoljan motiv da čakovečka ekipa pokaže zube i s barem jednim golom viška isprati goste kući.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije