Streljaštvo: Deset desetki u nizu Marka Perasa

Protekle subote u dvorani Pomorske škole u Bakru, održano je prvenstvo Hrvatske za najbolje pojedince u seniorskoj kategoriji, u disciplini zračna puška i zračni pištolj.

Na natjecanje su otputovala tri strijelca Zelenbora iz Brezja, koji su ispunjenjem kvote izborili svoje pravo nastupa. U vrlo teškoj konkurenciji koju su sačinjavali hrvatski reprezentativci, te dva olimpijca u spomenutoj disciplini, Zelenborovi strijelci ostvarili su solidne rezultate.

Marko Peras na najbolji je način ušao u meč te je s prvom serijom od deset centara u nizu (100) trenutačno predvodio najbolje strijelce Hrvatske. Ipak, daljnjim gađanjem nije uspio zadržati vrlo visok nivo, te je konačnim rezultatom od 580 krugova zauzeo 12. mjesto.

U potpunoj suprotnosti ulaska u meč bio je Miroslav Turk koji je unatoč lošoj prvoj seriji (94), uspio popraviti svoje gađanje te je s vrlo dobrim daljnim serijama, od kojih posebno valja istaknuti petu u kojoj je ponovio Markov uspijeh odgađavši maksimalnih 100 krugova, ostvario konačan i identičan rezultat od 580 krugova, te se zbog manje posljednje serije smjestio odmah iza klupskog kolege, na 13. mjesto.

Treći strijelac Zelenbora, Karlo Vrančić je u svojoj prvoj seniorskoj godini kontrolirano odgađao svih 60 hitaca i solidnim serijama ostvario rezultat od 576 krugova te zauzeo 19.mjesto, u konkurenciji od 41 natjecatelja od ukupno njih 64 koliko ih je ostvarilo kvote za prvenstvo.

Nakon uskršnjeg vikenda, slijedi Prvenstvo Hrvatske za juniore koje će se održati u Solinu, a pravo nastupa izborilo je četvero Zelenborovih strijelaca.

U kategoriji zračnog pištolja Saša Kralj iz Alzasa Čakovec bio je 6. s 567 krugova, Božidar Kolarić iz Alzasa 9. s 565 krugova, Ivica Takač iz Alzasa 22. s 549 krugova, Antun Grošanić iz Mihovila Čakovec 24. s 548 krugova i Vanja Siladi iz Alzasa 28. s 545 krugova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije