Nakon stagnacije porastao broj djece u školi tenisa

U Teinskom klubu Franjo Punčec Čakovec održana je konferencija za novinare na kojoj su bili tajnik kluba Bojan Ružić i tenisačica čoje rezultate detaljno pratimo na našem portalu Iva Mekovec.

Bojan Ružić: “Prošlu godinu smo uspješno završili, održana su tri međunarodna turnira i više turnira u nacionalnim okvirima. Posebno samo zadovoljni što je nakon tri godine stagnacije porastao broj djece u školi tenisa. Što se tiče financija kriza je kao i svugdje, teško nam je kao i svima, sve je manje sredstava. Mi smo u specifičnoj situaciji – balon je naš, tereni su gradski, no troškove energenata snosimo sami.

Troškovi plina i struje su nam godišnje gotovo 300 000 kuna. Za drugi mjesece trošak za plin za balon je bio 53 000 kn što je jako velika stavka. Troškovi su sve veći, a prihodi sve manji. Racionalizirali smo troškove i poslovanje gdje god se moglo. U klubu imamo osam zaposlenih. To su treneri, ljudi koji rade na održavanju i administraciji. Prošle godine gubitak je bio 8 000 kn, a godinu prije toga 60 000 kn. Nadamo se da će ići na bolje. Započeli smo izradu rasvjete na još jednom terenu što bi bilo ukupno pet terena pod rasvjetom.

Ove godine klub će provoditi niz aktivnosti. Klub planira nastupiti na ekipnim natjecanjima u okviru države od najmlađih do seniora. Veliki je broj natjecatelja, a posebno smo ponosni na Ivu Mekovec i Emu Mikulčić, njima se priključuje i Ena Babić. Cure su nam bolja polovica kluba što se tiče rezultata. Dečki malo kaskaju za njima.

Jedini smo klub u Hrvatskoj koji organizira tri međunarodna turnira. Početkom svibnja bit će Croatia Cup. Marin Šuica Junior Open je također najjači turnir u Hrvatskoj. Futures će ove godine biti u kolovozu, od 11. do 18. Još tri turnira su u državnom rangu i četiri u regionalnom rangu. Imat ćemo i jedan specifični turrnir, državno prvenstvo odvjetnika i odvjetničkih vježbenika.”

Iva Mekovec: “Počela sam trenirati s pet i pol godina, još prije osnovne škole. Sada je već jedanaesta godina kako treniram. Htjela bih biti u vrhu svjetskog tenisa, možda osvojiti koji Grand Slam. Puno putujem, najčešće sam s obitelji. Prioritet su mi juniorski turniri ove godine. Cilj mi je igrati Grand Slamove, mislim da je to jedno veliko i dobro iskustvo.

Sad je prvo Rolland Garros pa Wimbledon. Igrat ću juniorske turnire da osiguram ulaske u ta dva Grand Slama. Trenutno sam 51. na juniorskoj ljestvici. Ozljeda koja je bila u Španjolskoj je prošla, malo sam odmarala i nastavila sam trenirati. Nije ništa ozbiljno. U Čakovcu radim s Nevenom Brodarom koji je moj teniski trener i moj kondicijski trener je Goran Karamarković.

U Španjolskoj imam više trenera s kojima radim dok sam tamo. Radim u teniskoj akademiji blizu Alicantea jer tamo ima puno različitih igrača. Radimo tri – četiri sata tenis i dva sata kondiciju dnevno.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije