Odbojka: Pobjeda Centrometala s mladim snagama

Odbojkaši Centrometala ostvarili su i 16. pobjedu u natjecanju 1.A lige pobijedivši momčad Rijeke rezultatom 3:2. Dok odbojkašima Centrometala ova utakmica nije mogla utjecati na poredak na tablici, Rječanima je pobjeda trebala u borbi za treće mjesto što nisu uspjeli ostvariti.

Za črečanski klub nije mogao nastupiti libero Mišo Petran zbog bolova u leđima. Stoga je na njegovom mjestu zaigrao 17-godišnji Deni Vuk.

I upravo je on bio jedina svijetla točka Centrometala u prva dva seta. Iako je Centrometal poveo 8:4, kasnije i 13:10, uslijedila je velika promjena u igri i Riječani su poveli 18:14. Tu je trener Kirić zamjenio Marina Posavca Palinkašom, Centrometal se približio gostima ali je ipak izgubio set sa 25:22.

Drugi set bio je stalno izjednačen do 22:22, a onda Rijeka dobiva i ovu završnicu sa 25:23.

U trećem setu u igri je novi srednjak Puđa. Kod 4:5 iz igre je izvađen i kapetan Tomica Posavec, a na njegovo mjesto ušao je mladi Dino Harambašić. Upravo on svojim servisima dovodi Centrometal do osjetnije prednosti od 10:6. Ta je prednost zadržavana do kraja seta kad su se Riječani vratili u igru na samo poen zaostatka. Ipak ovaj put je 25:23 za domaće.

U četvrtom setu Rijeka je uglavnom imala prednost od poen dva i tako do završnice seta. Tada na servis Tomice Posavca koji se vratio u igru Centrometal dobiva četiri poena zaredom, te sa vodstvom ulazi u završnicu seta koju opet dobiva 25:23.

Peti set je izjednačen do promjena strana, tada domaći rade prednost od tri poena koju zadržavaju za konačnih 15:12.

U redovima domaćih daleko najbolji u napadu Todorović, a odličnu ulogu odigrala su trojica mladih igrača sa klupe Vuk, Puđa i Harambašić.

U nedjelju se igra susjedski derbi Varaždin – Centrometal. I dok Centrometalu ovaj susret nije od neke važnosti Varaždincima itekako jest. Naime Varaždin, Daruvar i Šibenik se bore da izbjegnu predzadnju poziciju koja vodi u drugu ligu. Daruvar i Varaždin imaju 23 boda, a Šibenik bod manje. Najlošiji količnik ima Varaždin. Šibenik igra kod kuće sa Vukovarom, a Daruvar gostuje u Rijeci. Zanimljivo je da isto kao Centrometal tako niti Vukovar ni Rijeka ne mogu promjeniti svoj plasman na tablici. Uz to sva tri kluba u utorak čeka prva utakmica doigravanja za prvaka.

Utakmica Varaždin – Centrometal igra se u dvorani na Dravi u nedjelju 25. ožujka sa početkom u 18:00 sati.


OKM CENTROMETAL – MOK RIJEKA 3:2 (22:25, 23:25, 25:23, 25:23, 15:12)

Dvorana NGC Aton, gledatelja 60
Suci: Hranić, Raca (oba Zagreb)

OKM Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, Križanović, Harambašić, Todorović, T. Posavec, M. Posavec, D. Posavec, Gotal, Petran, Vuk (trener Kirić)

MOK Rijeka: Branković, Jurišić, Hrabrov, Pečenković, Srdoč, Lasić, Jurčević, Dorić (trener Liverić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije