Sportski vikend

Sportski vikend

Speedway: Dvije utrke u Donjem Kraljevcu; 2. HNL: Može li fenjeraš Međimurje srušiti lidera Pomorca?; 3. HNL: Mladost u Prelogu dočekuje Čakovec; Međimurske nogometne lige: Subotnje utakmice od 15:00 sati, nedjeljne od 16:00 sati; Rukomet: Međimurje za kraj prvog dijela prvenstva dočekuje Goricu; Odbojka: Centrometal u Varaždinu; Košarka: Međimurje otvara prvoligaške kvalifikacije kod Dubrave; Kuglanje: Čakovec domaćin Zanatliji; Atletika: Proljetni kros; Plivanje: 3. otvoreno prvenstvo Čakovca; Šah: Drugoligaši u Čakovcu.

Speedway sezonu na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu otvaraju dvije utrke, ekipno prvenstvo Hrvatska – Češka danas (u petak, 23.3.) te juniorsko državno prvenstvo u nedjelju (25.3.). Danas s početkom u 17:00 h hrvatsku ekipu predvodi naš najbolji junior Dino Kovačić kojemu je 18 godina. Boje hrvatske zastave također će braniti Jasmin Ilijaš i Renato Cvetko te slovenski vozači Duh i Štojs.

U nedjelju s početkom u 15:00 h održava se utrka juniora do 21 godine. Ovdje ćemo vidjeti najbolje mlade vozače iz Slovenije, Hrvatske, Češke, Austrije i Mađarske, a od hrvatskih vozača Kovačića, Ilijaša i Majnića. Cijene ulaznica su 50 kn za svaku utrku ili 80 kn za obje utrke. Stadion je otvoren za publiku u 16:00 h u petak te od 13:00 h u nedjelju.

U 2. HNL posljednje Međimurje dočekuje lidera Pomorca iz Kostrene u subotu u 15:00 sati na stadionu Mladosti. Čakovčani su posljednji s 11 bodova, a Pomorac je prvi s 37 bodova.

U 3. HNL Sjever Mladost u Prelogu dočekuje Čakovec, Polet je u Pribislavcu domaćin Slatini, Nedelišće gostuje kod vodeće Koprivnice. Susreti se igraju u subotu u 15:00 sati. U Kotoribi će igrati Graničar i Podravac u nedjelju od 16:00 sati.

U subotnjem susretu 1. MNL Omladinac u Novom Selu Rok dočekuje Dinamo iz Palovca u 15:00 sati. U nedjelju u 10:30 sati igrat će Čukovec i Sloboda Slakovec. U 2. MNL zapad u subotu Hajduk u Štrukovcu dočekuje susjeda i lidera Rudara iz Murskog Središća. U istočnoj skupini u subotu će igrati Hodošan i Graničar Novakovec. U 3. MNL zapad u subotu se u Preseki sastaju Parag i Donji Koncovčak. Zbog promjene vremena svi ostali susreti koji se igraju u nedjelju počinju u 16:00 sati.

U rukometnoj Premijer ligi Međimurje je u subotu domaćin Gorici u 19:00 sati. U 2. ligi rukometašice Zrinskog će loviti domaće bodove od 17:00 sati u dvorani Graditeljske škole gdje će im protivnik biti Đurđevac. Rukometaši Preloga na svom parketu ugostiti će Đurđenovac.

U 3. HRL sjever rukometašice Čakovca u subotu u 15:00 sati dočekuju treću ekipu Podravke. Prelog u subotu u 19:30 sati gostuje kod Velikog Trojstva. Rukometaši Nedelišća u subotu u 17:00 sati ugošćuju Concordiu, dok će Info Star u nedjelju u 11:00 sati biti domaćin drugoj ekipi Bjelovara.

U 1. odbojkaškoj ligi Centrometal u nedjelju u 18:00 sati gostuje u susjedskom derbiju kod Varaždina. U 2. ligi za žene Kaštel gostuje kod Multibibusa, a kod odbojkaša Totovec dočekuje Goricu u subotu u 17:00 sati u dvorani Učiteljskog fakulteta, dok Nedelišće gostuje kod Čazme.

U prvom kolu kvalifikacija za košarkašku A – 1 ligu Međimurje u subotu od 20:15 sati gostuje kod Dubrave.

U 2. kuglačkoj ligi Čakovec je domaćin Zanatliji iz Kutine, a Željezničar gostuje kod MIV-a.

U subotu se u Čakovcu održava Proljetni kros koji počinje u 11:00 sati u jezeru Starog grada.

Čakovečki plivački klub u subotu organizira 3. otvoreno prvenstvo Čakovca u plivanju. Natjecanje počinje u 12:30 sati, a u pet kategorija plivačice i plivači će se natjecati u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

Treće i četvrto kolo 2. šahovske lige Centar igra se u nedjelju u Čakovcu u Hotelu Park od 10:00 sati i 16:00 sati. U 3. kolu Stridon iz Štrigove igra s Bilogorom ’91 iz Grubišnog Polja, a u 4. s Bjelovarom.

Regionalnu brdsku biciklističku ligu pod imenom Sajmeni dani organizira desetak klubova s područja sjevereozapadne Hrvatske. Drugo kolo lige održat će se u nedjelju u Svetom Martinu na Muri, točnije na cross – country stazi Nad Toplicaj u Toplicama Sveti Martin, u organizaciji BK Mure Avanture. Raspored održavanja prema kategorijama: u 11:00 sati Flanci, u 12:00 sati Fakini i Fijolice te u 13:00 sati Fiškali.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije