Izbor za najkošarkaša sezone: Bruno Kovačić glasovao u drugom kolu

Izbor za najkošarkaša sezone: Bruno Kovačić glasovao u drugom kolu

Trener Čakovca, prof. Bruno Kovačić glasovao je u drugom krugu izbora za najkošarkaša Međimurja. Čakovec će prvenstvo A-2 lige sjever najvjerojatnije završiti na trećem mjestu, njima preostaje za odigrati zaostala utakmica protiv Bjelovara i ako to pobjede, završiti će prvenstvo na odličnom trećem mjestu.

Popričali smo malo sa trenerom Čakovca o ovogodišnjem prvenstvu, o našim klubovima u A-2 ligi sjever i malo se prisjetili dana kada je prof. Bruno Kovačić bio pomoćnik izbornika Hrvatske juniorske košarkaške reprezentacije 2000. Godine u Zadru, gdje je naša reprezentacija osvojila srebrno odličje.

eMedjimurje.hr: Komentar o sezoni Čakovca u A-2 ligi sjever i planovi za sljedeću sezonu?

Kovačić: Moj komentar naše sezone je da smo mogli i bolje, ali i lošije. Bolje jer kad pogledamo da smo od dosadašnjih 8 poraza u njih 7 bili u egalu do zadnjih trenutaka pa je moglo otići i na stranu pobjeda. Na dosta smo utakmica igrali bez bitnih pojedinaca i juniora, a također da smo se okupili minutu do 12 , bez treninga i priprema , onda je i ovaj rezultat ok. Lošije zato jer da smo startali sa porazima, stvari su mogle otići u krivom smjeru. Nisu, te moramo biti zadovoljni učinjenim i prikazanim. O planovima nebih dok liga još traje, ali da će biti razgovora, ovaj puta na vrijeme, to sigurno.

eMedjimurje.hr: Malo o ostala naša dva kluba u A-2 ligi sjever, Međimurju i Rudar Cimperu

Kovačić: Što se tiče KK “Međimurja”, očekivani rezultat i sasvim zasluženo mjesto lidera. Očekujem puno kvalitetniju i čvršću igru u kvalifikacijama, a svakako bi me radovalo da konačno imamo prvoligaša u Međimurju. Puno toga bi se tada okrenulo i pokrenulo. Potencijala ima, samo ga treba staviti u funkciju te pravilno voditi. KK “Rudar Cimper” je pokazao da je zdrava sredina koja je na najboljem putu da već iduće sezone napada na vrh ove lige, uz uvjet da nastave putem na kojem jesu i da se riješe nepotrebnih detalja koji ne donose koristi. Publika odlična i svaki klub bi volio imati takvu atmosferu na svojim utakmicama.

eMedjimurje.hr: Bili ste pomoćni trener Jošku Pulji na juniorskom prvenstvu europe u Zadru 2000 gdje su igrala imena kao što su Popović, Planinić, Lončar, Tony Parker iz San Antonio Spursa (bivši muž “kućanice” Eve Longorie), opišite nam jednu anegdotu ili zanimljivost vezanu uz taj period.

Kovačić: Što se tiče moje reprezentativne trenerske karijere, bilo je tu puno situacija i detalja, koje su mi ostale u sijećanju, ali evo jedne situacije: Hrvatska juniorska reprezentacija igrala je u Zadru 2000. godine sa godištem 1982/83. Tu su bili od igrača: Planinić, Popović, Lončar, Dijan, Gligore, Rozić itd. Mnogi u Zadru i košarkaškoj Hrvatskoj nisu nam davali šansu ni među 8 reprezentacija, ali mi smo imali takvu odličnu atmosferu u reprezentaciji, u gradu Zadru, od HKS-a, domaćina KK “Zadra”, da je bilo jasno da ćemo igrati finale.

Tako je i bilo, sa Francuzima na čelu sa Tony Parkerom i kasnije sve samim NBA igračima iz njihove petorke, igrali smo egal utakmicu sa tri produžetka pred 6000 ljudi. To je bila takva utakmica i atmosfera, da se teško može ponoviti. Odluka je pala u zadnjoj sekundi trećeg produžetka na sjajnu asistenciju Tonya Parkera svom suigraču. Lopta se zavrtila na obruču, zastala na tren, kao da se nećka, a onda sa zvukom sirene pala u koš.

Pola koša za Francuze. U dvorani Jazine u tom momentu mogla se čuti muha, a zatim gromoglasno navijanje uz pljesak pobjednicima, sa suzama u očima kod naših igrača. Interesantno, Zoran Planinić uvijek mi je dao da mu čuvam srebrnu narukvicu prije utakmica do finala, a prije te finalne utakmice je zaboravio to učiniti, naime ostala mu je u sobi u hotelu. Više nije bilo vremena da odemo po nju i tako, malo peha možda baš radi takvog detalja.

No, svi prisutni bili su izuzetno zadovoljni i organizacijom i rezultatom ali i takvim dramatičnim finalom. Srebrna medalja zlatnog sjaja. Sa Tonyem Parkerom od onda se poznajem osobno i nerijetko se dopisujemo emailom. U međuvremenu, neki su otišli dalje u kvalitetnu košarku, a ja sam ostao ovdje kao učitelj i trener kojeg više nitko ne treba. Ali takav je život.

Zanimljiva priča za kraj kratkog intervjua, a evo kome je glasove dao trener Bruno Kovačić:

1. DANIJEL KRAJAČIĆ – MEĐIMURJE – 6 BODOVA
Svakako igrač koji svojim znanjem i mirnoćom radi prevagu u utakmicama koje su uvjetno rečeno “guste”. Takvih gotovo da i nije bilo u sezoni, ali pravi prvoligaški igrač i znalac.

2. VEDRAN BIŠEVAC – MEĐIMURJE – 4 BODA
Poslovična borbenost i srčanost , veliki borac i to pokazuje na svim utakmicama. Da bude kompletan, treba popraviti neke detalje kao slobodna bacanja.

3. NIKOLA HRKAČ – RUDAR CIMPER – 3 BODA
Ugodno iznenađenje i dobra sezona . Prevaga u dosta utakmica koje je “Rudar Cimper” dobio ,a naročito protiv moje ekipe.

4. PAVAO GOSPOČIĆ – NEDELIŠĆE – 2 BODA
Svakako igrač koji može još napredovati i koji vuče momčad “Nedelišća”. Šteta da ne igra jaču ligu.

5. FRANJO ZVOŠEC – KOTORIBA – 1 BOD
Igrač kakvog treba svaka ekipa, nezgodan za čuvanje, uvijek u pokretu i motor svoje ekipe. Vrijedi i za njega što i za Gospočiča.

NAJ NADA:

1. DAMJAN MIKO – MEĐIMURJE – 6 BODOVA
Svakako na dobrom putu da postane vrhunski igrač. Treba ga vidjeti u rangu sa vršnjacima iz prvoligaških klubova, ali svakako pametan, brz, agilan i pouzdan igrač.

2. TONISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 4 BODA
Također odlično koristi pravilo zaštičenog igrača, a sigurno bi imao sličnu ulogu i da nema tog pravila. Lijepa perspektiva, samo da ustraje.

3. DARIO LUKŠA – DUBRAVČAN – 3 BODA
Jedan od novog vala mladih igrača iz D. Dubrave. Dobar rad i lijepa perspektiva za njega i za klub, samo, i klub će morati pratiti talenat njega i ostalih mladih Dubravčana.

4. JAKOB VRUS – MEĐIMURJE II – 2 BODA
Već po genetici i svemu što pokazuje, vidi se da će biti vrhunski igrač. Važno je da ugrabi priliku kad mu se ukaže. Treba igrati što jače utakmice, pa i A2.

5. PETAR FUŠ – KOTORIBA – 1 BOD
Jedan od mladih koji dolaze iz Kotoribskog bazena, svakako možda inajeksponiraniji trenutno u KK “Kotoribi”. U svakom slučaju, samo treba biti ustrajan i rezultati će doći.

Paralelno sa svojim trenerom, igrači Čakovca glasovali su za najboljeg suca Međimurja, evo kako su glasali:

1. DANIJEL PERČIĆ – 4 BODA
TOMISLAV RODEK – 4 BODA
2. ŽARKO KOVAČEVIĆ – 3 BODA
3. KRUNOSLAV PERČIĆ – 2 BODA
NIKOLA KRAJAČIĆ – 2 BODA

Nikola Hrkač (sa loptom) trenutno u vodstvu nakon 2 kola

UKUPNI POREDAK NAKON 2. KOLA:

NAJ KOŠARKAŠ SEZONE:

1. NIKOLA HRKAČ – RUDAR CIMPER – 7 BODOVA

2. LUKA PRPROVIĆ – ČAKOVEC – 6 BODOVA
DANIJEL KRAJAČIĆ – MEĐIMURJE – 6 BODOVA

3. VEDRAN BIŠEVAC – MEĐIMURJE – 4 BODA

4. DEJAN VUGRINEC – MEĐIMURJE GLOBETKA – 3 BODA

5. STJEPAN KRANJČEC – ČAKOVEC – 2 BODA
PAVAO GOSPOČIĆ – NEDELIŠĆE – 2 BODA

6. IGOR DRK – MLADOST – 1 BOD
FRANJO ZVOŠEC – KOTORIBA – 1 BOD


NAJ NADA SEZONE:

1. TOMISLAV RADIKOVIĆ – RUDAR CIMPER – 8 BODOVA
2. MARIO FEČKEŠ – ČAKOVEC – 6 BODOVA
DAMJAN MIKO – MEĐIMURJE – 6 BODOVA
3. DARIO LUKŠA – DUBRAVČAN – 6 BODOVA
4. JAKOB VRUS – MEĐIMURJE II – 4 BODA
5. PETAR FUŠ – KOTORIBA – 1 BOD
MATIJA SOKAČ – PRELOG – 1 BOD

Napomena: U slučaju da igrači imaju isti broj bodova, kao trenutno Fečkeš, Miko i Lukša u prednosti je onaj koji je od trenera dobio više prvih mjesta u izboru, zato su Fečkeš i Miko na drugoj poziciji, a Lukša na trećoj.

NAJ SUDAC:

1. ŽARKO KOVAČEVIĆ – 9 BODOVA
DANIJEL PERČIĆ – 9 BODOVA
2. NIKOLA KRAJAČIĆ – 7 BODOVA
3. TOMISLAV RODEK – 5 BODOVA
4. KRUNOSLAV PERČIĆ – 2 BODA
5. DEJANA BALOG – 1 BOD

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije