ODBOJKA

TROFEJ ATONA Ivancu naslov, Nedelišćanke poražene u finalu

Na kraju turnira predsjednik županijskog odbojkaškog saveza Dragutin Novak podijelio je pehare najboljim ekipama

U subotu je Odbojkaški klub Nedelišće Elting bio organizator ženskog seniorskog turnira pod nazivom Trofej Atona. Na turniru su nastupili 1.B ligaši ŽOK Ivanec i ŽOK Vrbovec i drugoligaši HAOK Dubrava iz Zagreba i Nedelišće Elting. Cilj turnira domaćinu je prije svega bilo da vide što mogu u prvenstvu koje sljedi narednog vikenda.

U polufinalu su Nedelišćanke igrale protiv ekipe iz Vrbovca. Početak utakmice pripao je gošćama koje su vodile i do pet poena prednosti. No sredinom seta domaće su shvatile da mogu parirati ekipi iz višeg ranga natjecanja, zaigrale su mnogo hrabrije i rezultat se okrenuo. Na kraju su dobile prvi set sa sigurnih 25:20. Nastavile su tako i drugi set koji im je pripao još lakše sa 25:17. Kako se utakmica igrala u tri seta već je tada bio poznat pobjednik. Treći set koje su uglavnom igrale rezervne postave pripao je Nedelišćankama sa 25:23.

U drugom polufinalu Ivanec je pobjedio ekipu Dubrave sa 3:0, po setovima 25:22, 25:15 i 25:21. U utakmici za treće mjesto Dubrava je pobjedila Vrbovec sa 2:1, po setovima 25:18, 15:25 i 25:18.

Finalnu utakmicu bolje su započele igračice Nedelišća i povele sa pet poena prednosti. Ivanec je to par puta dostizao, ali u završnicu seta Nedelišće ulazi sa malom prednošću. Uz malo sreće domaćinu ide taj set sa 25:22. U drugom setu Ivanec je ipak pokazao zašto je jedna od najbolji ekipa u 1.B ligi, zaigrao je bolje i dobio taj set sa 25:19. Treći set bio je poravnat do sredine, ipak domaćima je ponestalo snage i završnica je bez većih problema pripala Ivancu za konačnih 25:17.

Tako je Ivancu pripalo prvo mjesto, Nedelišće Elting je bio drugi, Dubrava treća, a Vrbovec četvrti. Na kraju turnira predsjednik županijskog odbojkaškog saveza Dragutin Novak podijelio je pehare najboljim ekipama.

Utisak svih nazočnih bio je da je ovo bilo najbolje što su igračice Nedelišća ikad igrale i da mogu sa velikim ambicijama ući u novu sezonu. Za Nedelišće su igrale Nina Mošmondor, Maja Cmrečnjak, Ana Novak, Mailinda Vnuk, Tina Horvat, Ana Treska, Viktorija Barlović, Antonia Hajdinjak, Borna Baksa, Iva Novak i Mia Vrhar, a ekipu je vodio Jadranko Kirić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije