Streličari: “Odbojkaši samo pokazuju potpuno neznanje o našem sportu”

Nakon proglašenja najboljih sportaša Međimurja za 2011. godinu, repovi se vuku oko najbolje muške ekipe, kojom su proglašeni juniori streličari Katarine Zrinski, u kategoriji sa odbojkašima Međimurje Centrometala, seniorima atletičara Međimurja, jedan par badmintonaša Međimurja, kadeti RK Međimurje te streličari.

>>> Tijana Tkalčec i Filip Ude najsportaši Međimurja za 2011. godinu

Još dan prije proglašenja dobili smo od Odbojkaškog saveza Međimurske županije email kako će ekipa streličara dobiti nagradu za najbolju ekipu te njihovu ogorčenost ovim izborom.

Jer, što je sporno po odbokašima? “Pa to da su oni bili jedina ekipa na natjecanju na kojem su osvojili naslov prvaka RH. U toj kategoriji bilo je ukupno šest natjecatelja pojedinaca. Da bi se bodovao i ekipni poredak svaka ekipa treba imati tri natjecatelja. A jedina ih je imala Katarina Zrinska”, napisao je Izvršni odbor OK Centrometal u svom priopćenju koje možete pročitati klikom ovdje.

Sad na koncu nakon izbora i proglašenja ispaštaju mladi i perspektivni streličari, koji nisu apsolutno ništa krivi za ove “sportske” igre koje su se odigrale i koje se odigravaju.


Svojim priopćenjem javili su se i streličari Katarine Zrinski, a njihovo priopćenje pročitajte u nastavku.

“Povodom dopisa odbojkaša u kojem stručno zaključuju da su streličari nezasluženo osvojili prvenstvo te da su jedini i pojedinačno zadnji pokazuje njihovo potpuno neznanje o našem sportu, a mogli su i trebali prije nego što su ovakvo pismo poslali svim sportovima i medijima razgovarati sa nama i upoznati se sa specifičnostima streličarstva i pravom situacijom!

U Hrvatskom streličarskom savezu ima 50 klubova koji ravnopravno mogu sudjelovati na vanjskom Prvenstvu Hrvatske ukoliko su pripremljeni, na kojem se puca FITA disciplina sa udaljenostima na 90, 70, 50 i 30 metara. To je najteža disciplina u streličarstvu a isto tako je olimpijski luk najzahtjevniji stil, ujedno to je i jedini stil kojim se nastupa na olimpijskim igrama. S obzirom na zahtjevnost ove discipline i stila, nema puno streličara koji uspiju savladati ove zahtjeve te nastupiti na takmičenju.

Na Prvenstvo Hrvatske prijavljuju se klubovi i ekipe najkasnije četiri dana prije početka prvenstva a prijavljeni se mogu vidjeti tek dan prije. Dakle nikako nismo mogli znati da će naša ekipa biti jedina prijavljena za to prvenstvo.

Nakon otpucanog prvenstva Hrvatski streličarski savez službeno je proglasio juniorsku ekipu SK “Katarina Zrinski” prvacima Hrvatske.

Karlo Cilar imao je najslabiji rezultat jer je cijeli tjedan prije samog prvenstva bio bolestan i bez treninga. Tako oslabljen nije mogao otpucati daljinu od 90 metara koja je naravno najteža, što je na kraju i rezultiralo ovako slabim rezultatom.

Što se tiče rezultata kadetkinja on se nikako ne može uspoređivati sa rezultatima juniora jer oni pucaju seniorske udaljenosti koje su prije navedene, dok kadetkinje pucaju na udaljenostima od 60, 50, 40 i 30 metara. Svaka kategorija ima adekvatno prilagođene daljine.

Osim što smo mali sport ujedno smo i jako specifičan, jer ako se netko želi baviti streličarstvom ne može ga u to uputiti nitko u školi ili kod kuće za razliku od velike većine ostalih sportova.

Smatramo da to ne umanjuje naš uspjeh, dapače mi smo ponosni što imamo mlade i uzorite sportaše koji svakim danom napreduju sve više. Dokaz tome je i prošlotjedno dvoransko PH na kojem su nastupili Marković i Cilar od ove godine kao seniori, te su postigli vrlo dobre rezultate.

Pošto je naša ekipa ispunjavala zahtjev za kandidaturu na izboru sportaša 2012. mi smo ekipu prijavili a izbor je protekao onako kako možete vidjeti iz dokumenata ZSUISMŽ.
Ne želimo ni sa kime polemizirati preko medija o bilo čemu jer smatramo da to nije sportski,te pozivamo sve koji misle da je u streličarstvu sve jednostavno i lako da dođu i isprobaju čari našeg sporta!”

Streličari “Katarina Zrinski”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije