Rukomet: Samo korak do sna…

Šteta, velika šteta. Posljednje Međimurje imalo je vodeću Sisciu na ciljniku, trebalo je samo dovršiti posao, no čakovečki rukometaši pali su u posljednje dvije minute. Siščani su slavili 31:29.

I dok je većina vjerojatno očekivala uoči susreta da će Siscia s pola snage prošetati dvoranom Graditeljske škole i uzeti bodove prava drama se odvijala na parketu. Uvodni rezultat je bio 0:5 za goste. No do kraja prvog dijela Čakovčni grizu i poluvrijeme završava 14:16.

U 33. minuti Međimurje sustiže goste kod 17:17 i prestiže prvi puta kod 18:17. Igra se gol za gol. U 41. minuti imaju Čakovčani 22:20, u 44. minuti je 24:22. Gosti zabijaju tri gola za redom i imaju minimalnu prednost 24:25.

Očekivalo se da će okopniti snaga mladih međimurskih igrača, no nisu se dali. U 50. minuti na semaforu je 28:27 za domaćina. I do kraja slijedi rovovska bitka. Gosti izjednačuju, Krajner zabija za 29:28 u 53. minuti. Na žalost do kraja susreta sisačka mreža miruje. Nije pomogla ni stimulacia vratara Matije Matučeca koji je u tim minutama skinuo jedan sedmerac.


Bjeliš
vraća na 29:29. Naši propuštaju napade, Siscia zabija još dva gola i teškom mukom kao vodeća ekipa uzima dva boda protiv posljednjeg Međimurja pobijedivši 31:29.

Vidjelo se da u nogama naših rukometaša više nema snage ni eksplozivnosti, da su ruke drhtale u završnici i lopte sve slabije, da se teško dolazi do daha. No dečkima treba čestitati na srčanosti, angažmanu i borbenosti koju su pokazali pred stotinjak gledatelja. Da je bilo još mrvicu sreće ne bi ostali korak do sna i prve pobjede…


Martinčević
je zabio 8 golova, Krajner, Sklepić i Petek po 5, Kovačić 3, Mišević 2 i Horvatić 1. Matija Matučec je na golu sakupio 14 obrana. U subotu slijedi gostovanje u Vinkovcima kod Spačve.

Ražić: Samo zahvaljujući iskusnijim igračima uspjeli smo jedva pobijediti

Trener Siscie Josip Ražić: “Moji igrači su poslije odlične utakmice protiv Poreča mislili da će lako pobijediti. Dva dana sam im govorio da će se morati baciti na glavu za svaku loptu, samo tako možemo pobijediti. Većina igrača je podbacila. Na kraju smo se mučili do kraja. Samo zahvaljujući malo iskusnijim igračima uspjeli smo jedva pobijediti. Čestitam mladoj ekipi Međimurja. Mi jesmo došli bez pet igrača, to ne opravdava ove koji su bili da se ovako ponašaju na terenu.”

Varga: U osam dana dečki su odigrali pet utakmica!

Trener Međimurja Dario Varga o utakmici nam je rekao: “Jako loše smo ušli u utakmicu. Digli smo se nakon toga. I pokazao sam igračima o čemu cijelo vrijeme govorim – da se može. Mi smo s vodećom ekipom lige cijelu utakmicu igrali egal, bez obzira na njen sastav. Neiskustvo, nedostatak snage nam je presudio. Dečki su se borili, to je ono što ja od njih želim i o čemu im govorim. Ako ovako nastavimo, imamo puno problema, ne želimo ih iznositi u javnost, držimo se, tiho smo, ništa ne govorimo. Ako nastavimo ovako možda postoji nada da ostanemo u ligi.”

O pripremi za utakmicu sa Sisciom Dario je dodao:” Mi smo u takvom tempu da profesionalci ne mogu pratiti. Dva dana nisam imao kadete na treningu jer su u osam dana odigrali pet utakmica. Nisu mogli u školu ići koliko su bili umorni. Nisam znao hoće li danas doći jer su imali grčeve.. Velika većina ostalih radi, no krpamo se. Pokušavam ih motivirati da dolaze na trening, ako će neke stvari malo staviti u drugi plan onda je to dobar put.”

Nada je u ligi za ostanak: “Ne izlazimo s nikakvim izjavama u javnost, osim nakon utakmice. Radimo, šutimo i pokušavamo nešto napraviti spremajući se za ligu za ostanak, no to će biti jako teško. Mi gubimo od svih pet, deset i dvadeset razlike. Mene nitko ne pita tko ide sa mnom, koja ekipa. Nadam se da će naših pet minuta doći u ligi za ostanak.”

Što čeka čakovečke igrače dalje: “U subotu smo u Vinkovcima kod Spačve, ne znam tko radi, a tko je ozlijeđen. Nakon toga već u nedjelju kadeti koji igraju dan ranije imaju dvije kadetske utakmice. U srijedu dolazi Split, pa idemo Varteksu. To je ubitačan ritam koji zahtijeva dvadeset i nešto igrača, mi ih na žalost nemamo.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije