NOGOMET

TRANSFER IZ SNOVA Veliki priločki talent Lovro Zvonarek novi je igrač Bayerna

Lovro će do kraja aktualne sezone biti na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću i svom sadašnjem klubu, a s početkom iduće sezone priključit će se Bayernu

Nakon svih peripetija i najava, konačno je stigla i službena potvrda, naš Lovro Zvonarek novi je član Bayerna, najtrofejnijeg njemačkog, a i jednog od najtrofejnijih i najvećih klubova na svijetu! Ogroman je to uspjeh za ovo priločko ‘dete’, međimurski nogomet, NK Mladost Komet, Grad Prelog te za Slaven Belupo koji je ostvario najveći transfer u svojoj povijesti!

Nakon liječničkih pregleda, Lovro Zvonarek postao je novi igrač njemačkog velikana i jednog od najtrofejnijih klubova na svijetu Bayern Münchena. Lovro će do kraja aktualne sezone biti na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću i svom sadašnjem klubu, a s početkom iduće sezone priključit će se Bayernu.

– Još uvijek mislim da nisam svjestan što se sve izdogađalo u posljednjih nekoliko mjeseci. Iznimno sam sretan što sam potpisao za klub kao što je Bayern München i što je moja obitelj, moja najveća potpora, danas uz mene da zajedno ovo proslavimo. Gledat ću na ovo kao ogroman motiv za još veći rad i odricanje. Drago mi je i da ostajem do ljeta u Slaven Belupu, u svom klubu koji me prepoznao i pružio mi priliku. Želim, zajedno sa svojim suigračima i stručnim stožerom, ostaviti trag ove sezone i igrati najbolje što mogu. – rekao je Zvonarek za klupsku stranicu.

Šesnaestogodišnji veznjak u Slaven Belupo je stigao kao desetogodišnjak 2016. godine, iz Mladosti iz Preloga, a pet godina kasnije, upisao je i prve seniorske minute na prijateljskoj utakmici protiv Orijenta. Treneri Slavenove Škole nogometa prepoznali su ga kao jednog od najvećih talenata u svom godištu, a Lovro je odgovorio na najbolji mogući način. Svojim radom, zalaganjem, igrama i talentom privukao je pozornost na sebe i tako zaslužio sve što mu se dogodilo u posljednjih nekoliko mjeseci.

– Nogomet sam počeo trenirati sa šest godina. Tata me odveo na trening i zavolio sam ga odmah. Poslije, kako sam trenirao u Prelogu, nakon četiri godine dobio sam poziv iz Koprivnice. Igrali smo prijateljsku utakmicu sa Slavenom i valjda su me tada zamijetili. Stigao je poziv od Sergeja Milivojevića koji je vodio limače, otišao sam na par probnih treninga i turnira i tako smo put odlučili nastaviti u Koprivnici. Super sam se snašao, dečki i treneri su me prihvatili i sada sam dobio poziv u seniore. Ovdje sam presretan – ističe napadački veznjak, dodajući kako zahvaljuje svim trenerima koji su ga vodili jer inače ne bi bio tu gdje je sada.

Ulaznicu za seniorsku momčad Slaven Belupa dobio je kao 15-godišnjak u siječnju 2021., kada je s prvotimcima otputovao na zimske pripreme u Medulin. Kao član kadetske ekipe, s bivšim trenerom Tomislavom Stipićem dogovorio je da s prvim sastavom trenira, da se prilagodi, ali da još igra za kadete.

A onda je u Miškininu stigao zanimljiv poziv. Svidio se ni manje ni više no – Bayernu iz Munchena. Uz odobrenje koprivničkog kluba, u ožujku je otišao je na upoznavanje u prvaka Njemačke i dobio priliku vidjeti kako funkcionira jedan od jedan od najvećih klubova današnjice. Boravio je u kampu njihove Akademije te ih je očito zadivio i impresionirao da mu ponude i profesionalni ugovor. – Bilo je odlično. Iskustvo sam kakav je tamo tempo, način rada, kakav sam u odnosu na druge. Trener u Bayernu bio mi je Martin Demichelis, bivši argentinski reprezentativac i igrač Manchester Cityja. Zbog epidemioloških razloga, nažalost, nismo mogli doći do prve ekipe. Ali skupio sam nova iskustva i bilo je super – zadovoljan je tada bio Lovro.

Ubrzo je stigao i debi za seniore, a i prvi prvenstveni pogodak kojim je Lovro postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a.

Posljednju domaću utakmicu prošle sezone Slaven je igrao protiv Varaždina. U biti-ili-ne-biti susretu za goste, koji su se nalazili na posljednjem mjestu tablice i trebali pobjedu, slavili su Farmaceuti. Zvonarek je, kao što smo već rekli, zabio jedini pogodak na utakmici, a njihovi susjedi iz baroknog grada ispali iz lige.

– Na poluvremenu se uopće nisam nadao da ću igrati, a kada mi je trener rekao da ću ući, ostao sam malo iznenađen. Bila je to borba, žestoka i jaka utakmica. Lulić mi je dao loptu i pogodio sam. Isplatio se sav trud koji sam ulagao u posljednjih osam godina – rekao je Lovro.

Stvarno, nije mu bilo lako. Četiri je godine svakodnevno iz Preloga putovao u Koprivnicu. Na kraju osmog razreda stoga su u obitelji zaključili kako bi najbolje bilo da srednju školu nastaviti u Koprivnici, u Gimnaziji Fran Galović.

– Otišao sam na stan k teti Nadi, kako ju ja zovem, koja mi je jako puno pomogla, svaki put kuhala, upoznala me s gradom i dečkima i kojoj sam zahvalan. Sad živim u stanu, ali kako je bila korona, nisam baš puno bio u Koprivnici nego sam više bio kod kuće kako je bila online nastava. Tako da ne poznajem baš grad tako dobro. Znam samo relaciju kuća – trening.- rekao je Lovro.

Nedavno je završio prvi razred. Da su nogometaši loši đaci jedan je od najčešćih stereotipa koji se uz njih vežu, ali Lovro je dokaz da tomu nije tako. Baš suprotno.

– Imao sam samo dvije četvorke, iz povijesti i iz matematike. Osim toga, sve petice. Prosjek mi je na kraju bio 4,86. Moram još po svjedodžbu u školu, nisam bio jer smo imali pripreme. Hoću biti dobar i u školi u nogometu. Spomenuo bih razrednika i razrednicu u osnovnoj školi koja mi je opravdavala sve te izostanke jer me često nije bilo. Osnovnu školu sam prošao sve razrede s 5.0. Počeo sam izostajati već u osnovnoj školi, šestom, sedmom razredu, kad smo išli na neke turnire. Neću lagati, nije svejedno profesorima kad netko izostane, ali većina njih je to dobro prihvatila. Išli su mi na ruku. Sad sam u prvom razredu dosta izostajao, ali teško se opet vratiti na školski put, kad izostaneš toliko. Jer si i s reprezentacijom, onda te dva tjedna nema, moraš prepisivati svo gradivo… Profesori su mi išli na ruku i odgodili neke ispite, u dogovoru s njima sam ih pisao – rekao je Lovro svojedobno u razgovoru za Germanijak.

– Najmlađem debitantu u povijesti Slaven Belupa sa samo 16 godina i četiri dana i najmlađem strijelcu u povijesti HNL-a sa samo 16 godina i 14 dana čestitamo i želimo da ostvari veliku nogometnu karijeru! – poruka je iz kluba.

Lovro Zvonarek je dokazao kako u našem kraju ima odličnih igrača koji svojim trudom, urođenim talentom i treningom mogu napredovati i biti prepoznati od najvećih svjetskih klubova. Dokaz je to i čast i ponos i Nogometnoj školi Mladost Komet iz Preloga koja je jedna od najkvalitetnijih na području naše županije da se u njoj dobro radi te da veći klubovi prepoznaju dobar rad trenera. 

Lovro, sretno u daljnjem životu i karijeri te puno uspjeha! Bravo, čestitke!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije