Streličarstvo: Krešimir Štrukelj i seniore Katarine Zrinski prvaci Hrvatske

Streličarstvo: Krešimir Štrukelj i seniore Katarine Zrinski prvaci Hrvatske

Protekle nedjelje streličarski klub “Cekin” iz Varaždina organizirao je u velikoj gradskoj Areni dvoransko Prvenstvo Hrvatske za kategorije od kadeta do veterana. Na Prvenstvu je nastupio oko 120 streličara niz gotovo svih klubova  cijele  Hrvatske. Iz streličarskog kluba “Katarina Zrinski” Čakovec nastupilo je osam streličara u kategorijama kadeta, seniora i veterana u stilu olimpijski i goli luk.


Karlo Grudić
nastupio je u kategoriji kadeta i u kvalifikacijama zauzeo odlično 3. mjesto.  
U drugom djelu turnira, u eliminacijskim borbama Karlo je na žalost izgubio od streličara iz “Rijeke” za jedan krug tj. da budemo precizniji za jedan milimetar koliko je falilo da u petoj seriji bude izjednačen rezultat. Karlo je na kraju zauzeo 5. mjesto.

U seniorskoj konkurenciji imali smo čak pet predstavnika. Božidar Vurušić nije bio baš raspoložen za pucanje pa je nakon kvalifikacija zauzeo 13. mjesto, a u eliminacijskim borbama ispao je u osmini finala. Nešto bolje pucao je Karlo Cilar koji je nakon kvalifikacija bio 10., ali u eliminacijama gubi u osmini finala od našeg Igora Markovića koji s dobrim pucanjem kvalifikacije završava na 6. mjestu. U eliminacijama Marković u četvrtini finala gubi od drugoplasiranog iz kvalifikacija, Šandorke iz “Rijeke” i tako Marković na kraju zauzima 5. mjesto.


Mihael Štebih
je u kvalifikacijama zauzeo tek 7. mjesto zahvaljujući jednoj jako loše ispucanoj strijeli što se kasnije pokazalo kobno jer se u četvrt finalu sastao sa Štrukeljom od kojeg gubi dvoboj i na kraju Štebih zauzima 7. mjesto.


Krešimir Štrukelj
je daleko najboljim rezultatom turnira u olimpijskom luku, osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. U polufinalu eliminacijskih borbi sa dvije slabije serije Štrukelj daje šansu Močiniću iz “Rijeke” da se nada finalu, ali ipak u finišu ovog dvoboja s pet uzastopnih desetki Štrukelj odlazi u finalnu borbu za zlato. U finalu svom protivniku Šandorki također iz “Rijeke”, Štrukelj ne daje ni malo šansi i sa rezultatom 7:1 osvaja zlatnu medalju i titulu prvaka države.

U konkurenciji veterana u olimpijskom stilu Đuro Turk je nakon kvalifikacija zauzeo drugo mjesto. U polufinalu eliminacija Turk uvjerljivo pobjeđuje Srneca iz “Sunje”, ali u finalu sa nešto slabijim serijama ipak gubi od Parašilovca iz “Oroslavlja” i na kraju osvaja srebrnu medalju.

Ekipa seniora “Katarina Zrinski” u sastavu Krešimir Štrukelj, Igor Markovič i Mihael Štebih u stilu olimpijski luk osvojila je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske.

U stilu goli luk među seniorima nastupio je Goran Cmrečak i u kvalifikacijama zauzeo 6. mjesto. U eliminacijskim borbama Cmrečak je izgubio meč u četvrtini finala i na kraju zauzeo 5. mjesto, a s obzirom da je pucao sa povredom ramena ovaj puta nije se moglo bolje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije