Atletika: Sven Todorović prvak Hrvatske

U Zagrebu je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u atletici. Predstavnici atletskih klubova Međimurje i Nedelišće, njih ukupno petnaest, ponovo su imali zapažene nastupe i osvojili ukupno tri medalje.

>>> Rezultate pogledajte klikom ovdje

Najuspješniji je bio član AK Međimurje Sven Todorović koji se okitio zlatnom medaljom u bacanju kugle težine 4 kg. Todorović  je uvjerljivo nadmašio konkurenciju, a pobjedničkim hicem od 14,80 m ostvario je novi kadetski međimurski rekord u bacanje ove sprave na dvoranskim natjecanjima.

 
Za AK Nedelišće dvoje je natjecatelja imalo čast primiti medalju s državnog prvenstva. To su bili Sara Senčar koja je u utrci na 60 m prepone osvojila brončanu medalju s rezultatom 10,03 sekunde i  Gabrijel Stojanović  koji je u skoku dalj daljinom od 5,79 m također osvojio broncu. Stojanović je odličan bio i u utrci na 60 m u kojoj je osvojio peto mjesto u A finalu sa 7,80 sekundi.

 

Dini Železnjaku bronca na 60 m prepone

U isto vrijeme kada su se u Zagrebu natjecale kadetkinje i kadeti, u Rijeci su nastupali seniorke i seniori, gdje su Međimurci također imali svoje predstavnike.

Na ovom natjecanju zablistao je član AK Nedelišće Dino Železnjak koji se u utrci na 60 m prepone okitio brončanom medaljom, a za osvajanje trećeg mjesta bilo mu je potrebno 9 sekundi i 60 stotinki.

 
Odličan nastup zabilježila je drugoplasirana sa juniorskog dvoranskog prvenstva Melani Kraljić, članica AK Međimurje, koja je u konkurenciji sa najboljim hrvatskim bacačicama zauzela četvrto mjesto bacivši odličnih 12,82 m.

Ostali članovi Međimurja i Nedelišća također su bili uspješni ostvarivši dobre rezultate.

>>> Rezultate pogledajte klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije