Trijumf ribiča: Alan Perko naj sportaš, ŠRD Glavatica naj ekipa Preloga

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Preloga u petak su navečer u Domu kulture u Prelogu dodijeljene nagrade najboljim sportašima Grada Preloga za 2011. godinu.

Uz nagrade najboljim sportašima Preloga dodijeljena su i priznanja zaslužnim sportskim djelatnicima koji svojim nesebičnim radom na neki način i stvaraju sve uspjehe preločkog sporta. Predsjednik Zajednice Mato Kljaić istaknuo je da sport u Prelogu nije otok u svijetu međimurskog i hrvatskog sporta. I njega su kao i sve ostale sportaše pogodili financijski problemi. Oni su najveći uzrok nedostatka vrhunskih rezultata. No, veliki broj djece okupljen u klubovima i brojni kampovi u raznim sportovima zalog su bolje budućnosti te su upravo ta djeca najvažniji dio sportske obitelji u Prelogu.

Kljaić je istakao zadovoljstvo radom preločkih sportskih udruga. Sportaši Preloga aktivno se uključuju u život Preloga. Iako Zajednica direktno ne organizira sve događaje spomenut ću neke jer mislim da to zaslužuju. Tradicionalni malonogometni turnir Memorijal inženjera Vladimira Skoka i Ljetne noći Grada Preloga poznati su diljem Međimurja. Tu su brojni događaji uz preločku Marinu u organizaciji Nautičkog kluba Labud iz Preloga, Zlatna strijela Streličarskog kluba, brojna ribolovna natjecanja. Poseban doprinos, zdravom načinu života, daju i članovi Biciklističkog kluba Prelog te članovi Triatlon kluba Međimurje koji nije registriran na području Preloga no velik dio svojih aktivnosti veže uz Prelog. Kod ovog posljednjeg možda je i najvidljiviji utjecaj nedostatka novca za sport, jer su ove godine zbog nedostatka, zaista malih, sredstava otkazana dva atraktivna događanja, Međimurski triatlon te Kros liga Prelog. U sva se događanja na području Preloga uključuje i Zajednica sportskih udruga Grada Preloga.

Najbolji sportaš Preloga je Alan Perko iz Športsko ribolovnog društva Glavatica. Alan Perko član je seniorske ekipe Športsko ribolovnog društva Glavatica, «Glavatica – Pfeiffer TTI». Oni su ove godine u sastavu: Mladen Kovač, Zoran Pfeifer, Franjo Micek, Boris Klarić, Miljenko Perko i Alan Perko, osvojili prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj ribolovnoj ligi zapad čime su ostvarili ulazak u Prvu hrvatsku ligu. Alan Perko dao je svoj veliki doprinos u tim velikim uspjesima. Također vrhunske rezultate postigao je i u pojedinačnoj kategoriji u konkurenciji do 18 godina ( U-18 ) . U pojedinačnoj konkurenciji postao je prvakom Hrvatske i kao reprezentativac sudjelovao na svjetskom prvenstvu gdje se plasirao na 16 mjesto svjetske liste ribolovaca u kategoriji do 18 godina (U-18).

Najbolja ekipa je seniorska ekipa Športsko ribolovnog društva Glavatica. Inače ŠRD Glavatica uskoro obilježava 100 godišnjicu postojanja organiziranog ribolova, te je jedno od najstarijih ribolovnih društava u Hrvatskoj.

Nagrađeni su i sportski djelatnici s područja Preloga: Stjepan Blažić, za zasluge za razvoj nogometa, Darko Ciglar, za zasluge za razvoj košarke, Mario Glavina, za zasluge za razvoj tenisa, Josip Repalust, za zasluge za razvoj stolnog tenisa, Darko Lehki, za zasluge za razvoj nogometa, Vinko Kemec, za zasluge za razvoj nogometa, Zoran Pfeiffer, za zasluge za razvoj sportskog ribolova.

Nagrade su dodijelili predsjednik Zajednice Mato Kljaić, zamjenik gradonačelnika Ljubomir Kolarek, predsjednica Gradskog vijeća Preloga Terezija Božek i gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina. U zabavnom su programu nastupile Priločke mažoretkinje, plesna skupina Sidestep i mlada međimurska pjevačka zvijezda Rebecca Posavec.

NAJBOLJI SPORTAŠ: Alan Perko, ŠRD Glavatica

Drugu godinu za redom najbolji sportaš Grada Preloga je mladi gospodin Alan Perko. Alan Perko član je seniorske ekipe Športsko ribolovnog društva Glavatica, «Glavatica – Pfeiffer TTI». Oni su ove godine u sastavu: Mladen Kovač, Zoran Pfeifer, Franjo Micek, Boris Klarić, Miljenko Perko i Alan Perko, osvojili prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj ribolovnoj ligi zapad čime su ostvarili ulazak u Prvu hrvatsku ligu. Alan Perko dao je svoj veliki doprinos u tim velikim uspjesima. Također vrhunske rezultate postigao je i u pojedinačnoj kategoriji u konkurenciji do 18 godina ( U-18 ) . U pojedinačnoj konkurenciji postao je prvakom Hrvatske i kao reprezentativac sudjelovao na svjetskom prvenstvu gdje se plasirao na 16 mjesto svjetske liste ribolovaca u kategoriji do 18 godina ( U-18 ).

NAJBOLJA EKIPA: EKIPA ŠRD – a «GLAVATICA – PFEIFFER TTI» iz Preloga

Športsko-ribolovno društvo Glavatica i ove godine je bilo vrlo aktivno. Članovi društva odradili su deset radnih akcija u svrhu čišćenje okoliša, zaštite ribe i ribljeg fonda. Održana su i dva natjecanja za članove društva i druženje za posjetitelje natjecanja. Društvo je bilo domaćin dva kola Druge hrvatske ribolovne lige zapad i domaćini Druge Međimurske lige. Od klupskih natjecanja organiziran je tradicionalni Kup Grada Preloga, natjecanja u parovima te posjet slovenskom Slatkom Vrhu . Ove je godine društvo sudjelovalo na mnogim natjecanjima gdje su ostvareni odlični rezultati.

Tako su seniori u sastavu: Mladen Kovač, Zoran Pfeifer, Franjo Micek, Boris Klarić, Miljenko Perko i Alan Perko, osvojili prvo mjesto u Drugoj hrvatskoj ribolovnoj ligi zapad čime su ostvarili ulazak u Prvu hrvatsku ligu. Poseban ponos su uzrasti kadeta koji su budućnost hrvatskog sportskog ribolova. Kadeti u kategoriji do 14 godina (U-14) postali su prvaci Hrvatske . Za vrhunske rezultate zaslužni su : Alen Lehkec, Vanja Bernat i Dejan Novak. Da rezultati nisu slučajni i da u Glavatici postoji duga tradicija sportskog ribolova govori i činjenica da organizirani ribolov u Prelogu postoji od davne 1912 godine. Glavatica je i prijašnjih godina također postizala vrhunske rezultate te uveliko doprinijela promociji društva , grada i države. ŠRD Glavatica uskoro obilježava 100 godišnjicu postojanja organiziranog ribolova, te je jedno od najstarijih ribolovnih društava u Hrvatskoj.

NAGRADE ZASLUŽNIM SPORTSKIM DJELATNICIMA:

Za zasluge za razvoj nogometa Stjepan Blažić,
na prijedlog Nogometnog kluba Draškovec

Stjepan Blažić dugogodišnji je aktivni član Nogometnog kluba Draškovec. Aktivno sudjeluje u svim aktivnostima Nogometnog kluba Draškovec, od uređenja igrališta do organizacije utakmica. Niz je godina član najuže Uprave kluba, a u posljednjih osam godina obavljao je dužnost blagajnika kluba. Jedan je od onih samozatajnih ljudi bez kojih rad Nogometnog kluba Draškovec ne bi bio moguć.

Za zasluge za razvoj košarke Darko Ciglar,
na prijedlog Košarkaškog kluba Prelog

Darko Ciglar diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Adekvatno tome, dugogodišnji je playmaker – organizator igre Košarkaškog kluba Prelog. Popularni «Dac» košarkom se ozbiljno počeo baviti u klubu iz Donjeg Kraljevca, a 2002. godine jedan je inicijatora ponvnog pokretanja Košarkaškog kluba Prelog. Aktivni je igrač seniorske momčadi od početka, a danas je i član Izvršnog odbora kluba te sudjeluje aktivno u svim sferama djelovanja kluba: organizaciji utakmica, organizaciji kluba, radu s najmlađima gdje je kao trener vodio kadetsku i juniorsku ekipu kluba. Sa seniorskom ekipom kluba u sezoni 2009/10 ostvaruje najveći uspjeh, osvajanje naslova prvaka u košarkaškoj B – 1 ligi sjever.

Za zasluge za razvoj tenisa Mario Glavina,
na prijedlog Tenis kluba Prelog

Mario Glavina dugogodišnji je aktivni član Tenis kluba iz Preloga. Teniskom klubu priključio se još kao šesnaestogodišnjak, 1988. godine. Dugogodišnji je aktivni igrač veteranske momčadi kluba. Sudjeluje u svim aktivnostima kluba, uređenju prostora Tenis kluba Preloga, organizaciji turnira te je od 1998. godine i član Izvršnog odbora kluba. Kao uspješan poduzetnik u rad kluba uključuje se i sponzorski pomažući i na taj način rad Tenis kluba Prelog.

Za zasluge za razvoj stolnog tenisa Josip Repalust,
na prijedlog Stolnoteniskog kluba «HE – DRA» Draškovec

Josip Repalust niz je godina bio aktivni igrač nogometnih klubova iz Draškovca i Čukovca. Ljubav prema sportu odvela ga je sa zelenog terena za zeleni stolnoteniski stol. Sedamdesetih i osamdesetih godina aktivno je igrao stolni tenis u klubu u Draškovcu. 2004. godine osniva Stolnoteniski klub «HE – DRA» čiji je danas aktivni igrač, ali i predsjednik kluba. Klub je godinu po godinu prelazio u viši rang natjecanja te je stigao i do Prve županijske stolnoteniske lige Međimurskog stolnoteniskog saveza.

Za zasluge za razvoj nogmeta Darko Lehki,
na prijedlog Nogometnog kluna Čukovec 77

Darko Lehki prve je nogometne korake napravio u Draškovcu, a u seniorskoj ekipi Graničara iz Kotoribe debitirao je već sa 16 godina. Nakon Graničara branio je boje Trnave, Budućnosti iz Hodošana i Draškovca. U Čukovec se vratio 2004. godine, a branio je boje kluba u najvećim uspjesima Čukovca: plasmanu u Treću hrvatsku nogometnu ligu i osvajanju Kupa Međimurskog nogometnog saveza. Dugogodišnji je član Upravnog odbora kluba, a posljednjih sedam godina obavlja i dužnost tajnika kluba. Aktivno sudjeluje u radu s mlađim uzrasnim kategorijama. Jedan je od malog broja entuzijasta, zaljubljenika u Nogometni klub Čukovec 77 bez kojih funkcioniranje ovog uspješnog kluba ne bi bilo moguće.

Za zasluge za razvoj nogometa Vinko Kemec,
na prijedlog Nogometnog kluba Naprijed iz Cirkovljana

U mjestu Cirkovljan gdje je nogomet često i najvažnija, a ne samo najvažnija sporedna stvar na svijetu ime Vinka Kemeca već je dugi niz godina dio te nogometne priče. U nogometnom klubu Naprijed prošao je kroz sve kategorije kluba, a nakon ozljedom završene karijere okrenuo se radu u upravi kluba. Od 2006. godine pa do danas, vrlo uspješno, obavlja dužnost predsjednika Nogometnog kluba Naprijed, koji se danas natječe u Prvoj županijskoj ligi Međimurskog nogometnog saveza. Jedan je od najzaslužnijih za današnji izgled Sportskog parka Zdenci, na što je posebno ponosan.

Za zasluge za razvoj sportskog ribolova Zoran Pfeiffer,
na prijedlog Športsko ribolovnog društva Glavatica iz Preloga

«Spiritus movens», glavni pokretač svih uspjeha, akcija, aktvnosti Športsko ribolovnog društva Glavatica iz Preloga je Zoran Pfeiffer. Iza njega kao glavnog čovjeka Glavatice danas ne stoje samo sportski rezultati već prije svega prekrasan prostor ribnjaka «Perutnica» ovog Športsko ribolovnog društva. Da rezultati nisu slučajni i da u Glavatici postoji duga tradicija sportskog ribolova govori i činjenica da organizirani ribolov u Prelogu postoji od davne 1912 godine. ŠRD Glavatica uskoro obilježava 100 godišnjicu postojanja organiziranog ribolova, te je jedno od najstarijih ribolovnih društava u Hrvatskoj. U svim uspjesima, akcijama i aktivnostima društva sudjeluje i gospodin Pfeiffer. I on kao uspješan poduzetnik pomaže i rad brojnih drugih sportskih udruga. Njegova vrata uvijek su otvorena što je u današnja teška vremena za sport velika stvar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije