OŠ Kotoriba: Doris i Borna pobjednici Lino višebojca

Na svojem putu kroz Hrvatsku, Lino višebojac stigao je i u Međimursku županiju. Domaćin mu je bila OŠ Kotoriba koja se odlično pripremila za ovo dječje sportsko natjecanje koje organiziraju Podravka, Sportske novosti i HT-a.

Lino višebojac, koji je do sezone 2010/11. nosio naziv Čokolino višebojac, pokrenut je na inicijativu legendarnog nogometaša Zvonimira Bobana u školskoj godini 2006/07. U svakoj školskoj godini održava se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna, putovanje na sportski događaj u svijetu po vlastitom izboru.

Dobrodošlicu je poželjela ravnateljica škole Snježana Matoš, prof.. Naglasila je kako škola ima više od tristo učenika, a izgradnjom nove dvorane oni ostvaruju sve bolje uspjehe u sportu. Košarkaši su osvojili prvo mjesto u Međimurju, dok su odbojkaši bili drugi.

Učenici su se, uz gromoglasno navijanje svojih razreda, natjecali u nogometu, rukometu, košarci, trčanju, potezanju užeta, skakanju u vrećama i skoku u dalj. Podršku mladim sportašima došli su dati nekadašnja zvijezda zagrebačkog Dinama i trener Srećko Bogdan te  rukometašica koprivničke Podravke Sanja Damnjanović koja igra na poziciji lijevog vanjskog.

Prije natjecateljskog djela, priređen je kulturni program u kojem su se predstavili veliki i mali zbor škole, tamburaši i plesači Jasmin i Dragan. Za najbolji literarni rad na temu Svijet po mom nagrađena je učenica osmog razreda Viktorija Fundak, a najbolja maska bio je Mateo iz četvrtog razreda, obućen u medvjedića.

Kad su se zbrojili bodovi, proglašeni su pobjednici. Kod djevojčica to je Doris Šajn, učenica sedmog razreda, dok je najbolji u konkurenciji dječaka bio Borna Valpatić iz šestog razreda. Oni su izborili finale Lino višebojca koje će se održati u svibnju.

Pehare i poklone najboljima uručili su Sanja i Srećko. Naravno, da je tu bio i sam medvjedić Lino koji je zabavljao djecu, s njima plesao i pjevao i na kraju obradovao slatkim poklonom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije