TENIS

CROATIA CUP Naslovi u Slovačku i Njemačku

Završeno je 21. izadanje CROATIA Cupa, međunarodnog teniskog turnira uvrštenog u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon sedmodnevnih borbi završeno je 21. izadanje CROATIA Cupa, međunarodnog teniskog turnira uvrštenog u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe.

Na turniru koji je odigravan od 1. do 8. svibnja na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu, nastupiilo je 89 natjecatelja iz šesnaest država: Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Bjelorusije, Češke, Luksemburga, Moldavije, Švicarske i Hrvatske. Brojem sudionika i brojem država  turnir je potvrdio status najstarijeg hrvatskog turnira u kalendaru Tennis Europe i jednog od najznačajnijnijih turnira tog uzrasta u Europi.

U finale turnira dječaka zasluženo su se plasirali Nijemac Marco Ontiveros Castro i Francuz Andrea Baudel. Nakon vodstva francuskog igrača 6:1 i 5:1, mladi Nijemac preokrenuo je finalni susret i pobijedio rezultatom 1:6 7:5 10-2.

U konkurenciji djevojaka pobjednički pehar zasluženo je osvojila slovačka igračica Kali Supova. Finalni susret protiv hrvatske predstavnice Mie Burić dobila je brzo, lako i uvjerljivo 6:0, 6:0.

Finalisti pojedinačnog dijela turnira

U konkurenciji parova turnir su osvojili Poljaci Vincent Fletcher i Jan Skrzynski. U finalnom susretu bili su bolji od Marca Ontiverosa Castra i Eric Dylan Muellerra 6:4, 6:4.

Finalisti muških parova

Kali Supova iz Slovačke i Oliwia Sybicka iz Poljske pobjednice su turnira ženskih parova pobjedom u finalnom susretu protiv Zoje Peternel iz Slovenije i Milane Rašan-Buha iz Hrvatske. Rezultat finalnog susreta 6:2, 6:3.

Finalistkinje ženskih parova

Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu, u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva. Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije