Rukomet: Međimurje bez šanse protiv Bjelovara

U susretu rukometne Premijer lige danas je Međimurje ugostilo Bjelovar i poraženo je rezultatom 26:40. Prvo poluvrijeme su se naši rezultatski držali, a u drugom opet potpuno pali.  

Prvih petnaestak minuta prošlo je u izmjeni vodstva. Početno vodstvo imao je Bjelovar kod 0:1 i 1:2. U 10. minuti Čakovčani imaju dva gola viška pri rezultatu 6:4. Tada Bjelovar radi niz od šest golova Karabatića, Tarande, Kontreca, Đurkovića i Merhara i ima prednost 6:10 u 17. minuti.

Luka Tandara zabio je već u tom periodu igre četiri gola. Matučec je obranio jednu loptu za Čakovčane, Karabatić četiri za Bjelovarčane. Sedam minuta suše Međimurja prekinuo je Škrobar koji je smanjio za 7:10. Golovima Zadravca i Peteka Čakovčani su već na 9:10. Za goste zabija Đurković, Zadravec vraća na gol zaostatka 10:11.

Kontrec svojim drugim golom vraća na dva gola prednosti za Bjelovar kod 10:12 u 21. minuti. U nastavku gol za gol. Horvatić za Međimurje, Đurković za Bjelovar i 11:13. Ohrabrio se i Neven Martinčević koji smanjuje na 12:13, no Herman odmah zabija za 12:14. Đurković se izjednačava s Tandarom zabivši svoj četvrti gol za 12:15. Martinčević ne koristi idući napad, no s druge strane Matučec bilježi svoju treću obranu. Kovačić probija led svojim prvim golom i smanjuje na 13:15.

Đurković i Đuričin podižu razliku na 13:17 za ponavljanje najveće prednosti u prvom dijelu. Mišević i Petek promašuju u čakovečkom napadu i poluvrijeme završava s četiri gola prednosti Bjelovara.

U drugom dijelu opet na žalost ista priča. Okopnila je snaga Međimuraca i Bjelovar je bez problema trpao lopte u mrežu za visoki konačni rezultat 26:40. U 40. minuti bilo je 16:26, a u 50. 20:32. U čakovečkim je redovima najefikasniji bio Mišević s 5 golova. Slijjede Martinčević i Zadravec s 4 gola, Petek i Škrobar 3, Kovačić 2, a po jednom su zabijali Milas, Horvatić, Kovačić i Barić. Matučec i Kovačević imali su po 4 obrane, ali pored ovako mekane obrane teško je očekivati njihovu veću efikasnost.


Dario Herman: Ovo su najteže utakmice

Dario Herman, bivši čakovečki igrač u dresu Bjelovara: “Ovo su najteže utakmice. Prvo poluvrijeme se to vidjelo. Drugo poluvrijeme smo stisnuli i zasluženo pobijedili. Imali smo daleko putovanje u Rumunjsku pa smo još umorni.

Meni je žao da dečki u Čakovcu nemaju uvjete kakve bi morali imati u Premijer ligi. Niti uprava nakon toliko vremena nema neko rješenje, nadam se da će se to poboljšati.”


Dario Varga: Mi smo totalni amateri u ovom trenutku

Dario Varga, trener Međimurja: “Oni su bolja ekipa. Dobili su priliku svi igrači, to je jedna pozitivna strana. Imamo dvije minute isključenje prvo poluvrijeme, dvije minute drugo poluvrijeme, tako se ne igra obrana. Moral je trenutno niski, moramo se dići. Naši rukometaši hodaju u školu, idu na fakultet, rade, imamo nekoliko povreda. Sakupljamo se u zadnjih tjedan dana. Ne može se napraviti rezultat preko noći. Imamo povratnika Karla Zadravca koji je odigrao korektno.

Moramo raditi ozbiljno i pripremati se za ligu za ostanak, to je jedina naša šansa. Nadam se da ćemo do lige za ostanak vratiti brata Darija Vargu jer nemamo vođu na terenu. Treba biti realan da ćemo teško ostati u ligi. Nakon odlaska Peteka uzeo sam si jedan veliki zalogaj, no neću stati, pokušat ćemo ostati u ligi. U petak idemo u Zamet, a ja ne znam tko od dečki ima ispit ili tko radi. To su objektivne stvari. Onda dolazi Poreč pa slijedi ritam srijeda – subota što je teško za ostale ekipe, a za nas koji smo totalni amateri u ovom trenutku bit će još teže.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije