4. “Legea Cup” turnir i nastavak humanitarnog projekta

Pobjednici GNK Dinamo, Međimurje 1, NŠ Međimurje-Čakovec

U subotu 11. i nedjelju, 12. veljače 2012. s početkom u 8 sati u dvorani II osnovne škole, Čakovec-Jug, održan je 4. Legea Cup malonogometni turnira za uzrast U-8, U-10, U-11 i U-12. Cilj je bio isti, sportom i druženjem motivirati gledatelje da kupnjom ulaznica pomognu humanitarni projekt “Djeca za djecu od srca”, te da se na taj način prikupljena novčana sredstva daruju udruzi koja se prije svega bavi zdravljem djece.

Sredstva prikupljena prodajom ulaznica ovaj put će se darovati:

Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, 40000 Čakovec, A. Starčevića 1.

Kupnjom ulaznice (cijena ulaznice je 10,00 kuna) pomogla se jedna hvale vrijedna akcija. Od ulaznica se za ovu akciju i za ovu udrugu prikupilo 2.930,00 kn. U dva dana održavanja, 4. “Legea Cup” malonogometni turnir  je okupio djecu u 39 ekipa, iz više domaćih Međimurskih klubova i nogometnih škola (NŠ Međimurje-Čakovec, NK Spartak-Mala Subotica, NK Sloga­Čakovec, NŠ Zelenko-Novakovec, NK Mladost-Prelog, Nk Hodošan) GNK DINAMO Zagreb, nogometne klubove i škole s područja Varaždinske županije (NK Varaždin, NK Fotex-Nedeljanec, NK Podravina-Ludbreg, NK Dubravka-Turčin, NK Sračinec), Koprivničko-Križevačke (NK Graničar-Đurđevac), ekipu iz Slovenije NK Turnišće te ekipu iz Mađarske, ekipu UFC Nagykanizse.

>>> Galeriju fotografija (1) pogledajte klikom na ovaj link

>>> Galeriju fotografija (2) pogledajte klikom na ovaj link

U kategoriji U-8 pobjedila je ekipa Međimurje 1, druga je bila ekipa Medjimurje 2, a treći ekipa NK Mladost iz Preloga. U ovoj kategoriji najbolji strijelac je bio Martinjaš Antonio iz ekipe Međimurje 2. U kategoriji U-10 prva je ekipa DINAMA iz Zagreba, iz koje je i najbolji igrač, Ivica Vidović, te najbolji strijelac Toma Palić, druga je ekipa Međimurje 1 s najboljim golmanom Kovač Patrikom, a treća je ekipa Varaždin.

U kategoriji U-11 prve dvije ekipe dolaze iz Nogometne škole Međimurje-Čakovec, a to su ekipa Međimurje 1, kao prvoplasirani i ekipa Međimurje 2 kao drugoplasirani. Treći su u ovoj kategoriji ekipa NK Mladost-Prelog. U ovoj kategoriji imamo i jednu posebnost a to je da sva tri naj dolaze iz iste ekipe, ekipe Međimurje 1, te da su osim najboljeg strijelca Kuqi Jozefa, najbolji igrač Bušnja Denis te najbolji golman Đokić Nikola izabrani glasovima dječaka iz ovih dviju ekipa Međimurja, što dovoljno govori o njihovom međusobnom odnosu i njihovom nadasve primjerenom ponašanju kroz cijeli ovaj turnir.

U kategoriji U-12 pobjedila je ekipa Međimurje 1 (dječaci rođeni 1999.), duga je bila ekipa Čakovec 1 (dječaci rođeni 2000.) a treći ekipa Varaždin 1. Najbolji igrač je Lovro Rebrek, najbolji golman Ivan Kaselj (ekipa Međimurje 1), a najbolji strijelac Jozef Kuqi (ekipa Čakovec 1).

Rezime cijelog turnira svodi se na to da je prikupljeno 2.930,00 kuna za Društvo distrofičara, da je na turniru i usprkos ovom lošem vremenu bilo 39 ekipa s gotovo 400 djece, da je svako dijete s ovog turnira otišlo s medaljom oko vrata bez obzira na plasman, da je organizacija i ovaj put bila uzorna, uz poneki savjet-kritiku da bi ubuduće bila još bolja, te da se kao najistaknutije ime cijeloga turnira pojavilo ime Kuqi Jozefa kao najboljeg strijelca u dva dana u dvije kategorije, s ukupno postignutih 15 golova.

Organizatori zahvaljuju sucima MNS koji su vrlo korektno odradili svoj posao, te sponzorima turnira – poduzeću “Međimurje metali” Mala Subotica, LEGEA Zagreb, B.T.C. Nedelišće, Pekarnice Junior – Čakovec, Jamnica d.d., Zagreb i Basta d.o.o. Prelog.

Najveća zahvala djeci učesnicima turnira, te njihovim roditeljima koji su pomogli svojom posjetom u realizaciji ovog humanitarnog projekta “Djeca za djecu od srca”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije