Atletika: Martin Srša brončani na 1500 metara

Prvenstvo Hrvatske u dvorani, Beč 11. veljače 2012.

Dvoransko prvenstvo Hrvatske u disciplinama 400, 800, 1500 i 3000 m svake se godine održava u sklopu Gala Indoor mitinga u Beču. Kako u Hrvatskoj ne postoji atletska dvorana s kružnom stazom najprihvatljivije rješenje za održavanje dvoranskog PH posljednjih je godina glavni grad Austrije.

Na svojem prvom dvoranskom natjecanju nastupio je i Martin Srša, član AK Međimurje i to u utrci na 1500 m u kojoj je osvojio ukupno osmo mjesto s odličnim rezultatom i novim dvoranskim međimurskim rekordom od 4:07,70.

U ovoj utrci u konkurenciji za naslov prvaka Hrvatske prva dva mjesta osvojili su Goran Grdenić i Siniša Majdandžić iz Agrama, dok je Martin osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Na ovom natjecanju nastupio je veliki broj natjecatelja iz Hrvatske a od Međimuraca nastupilili su i članovi AK Nedelišće: Mihaela Horvat u skoku u dalj – 5. mjesto, Gabrijela Grabar u utrci na 800 m – 12. mjesto, i Alena Hrušoci na 400 m – 24. mjesto.

Dvoranska natjecanja u Hrvatskoj nastavljaju se prvenstvom u kategoriji juniorki i juniora 18. veljače u Zagrebu te nakon toga u kategoriji seniorki i seniora u Rijeci 25. veljače.

>>> Sve rezultate pogledajte klikom ovdje

Na email smo dobili i informaciju čitatelja koju prenosimo u cijelosti:

“Na istom natjecanju Međimurje je imalo više predstavnika, nastupajući za susjedni Varaždin, tu su: dvije bivše članice AK Međimurje, Mateja Jambrović (1996.) – nastupala u B-finalu, utrku na 60 metara završila bez plasmana i Kristina Dudek (1994.) – osvojila 9. mjesto na 400 metara, i to je za Hrvatsku 3. mjesto tj. bronca, i Bernard Gavez (1996.) iz Nedelišća
koji je također osvojio brončanu medalju, u utrci na 800 metara zauzeo je 19. mjesto kao najmlađi u utrci.

Nažalost, ti najtalentiraniji mladići i djevojke nemaju dovoljne uvjete za napredak i razvoj u Međimurju pa odlaze u susjedne klubove, najčešće AK Varaždin…”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije