RUKOMET

ŽRK ZRINSKI Ira Resman: ‘Vjerujem da se kući vraćamo s nova dva boda!’

Nakon lokalnog rukometnog derbija Zrinskog i Koke porazgovarali smo s čakovečkom rukometašicom Irom Resman.

eMedjimurje: Nakon odigranog susjedskog derbija i poraza od Koke kakvo je tvoje viđenje susreta?
Ira:
Koka je iskusna i fizički jača ekipa od nas. Znali smo da nas čeka teška utakmica u kojoj nismo favoriti… Mislim da smo odigrali korektno prvo poluvrijeme. Koka je povela na početku utakmice i držala vodstvo do kraja poluvremena, ali konstantno je bilo samo jedan, dva razlike. Mi smo imali šanse da preokrenemo rezultat, no svojom lošom realizacijom nismo uspjeli. U drugom poluvremenu opet smo došli na samo jedan razlike, no nakon toga krenule su tehničke greške i promašaji koji su se počeli nizati i u konačnici nas koštali poraza.
 
eMedjimurje: Varaždinke su na poluvremenu imale tri gola prednosti, kakav je bio dogovor na odmoru? Što je rekao trener Mrđen?
Ira:
Na poluvremenu smo bili svjesni da tri razlike nije nedostižno. Trener je, uz riječi podrške, komunicirao s nama i tražili smo rješenje da preokrenemo susret u našu korist. Nažalost Koka je odigrala bolje i zasluženo uzela dva boda.
 
eMedjimurje: Nema puno vremena za odmor, već u subotu je novo kolo i daleko gostovanje kod Dalmatinke.
Ira:
Da.. Idemo na daleko gostovanje u Ploče, koje trenutno ima bod više od nas. Imamo samo dva dana za pripremu, ali vjerujem da ćemo sve stići analizirati i dogovoriti se. Vjerujem da se kući vraćamo s nova dva boda!

eMedjimurje: Kako izgleda subota kad putujete ovako daleko, kada krećete, gdje jedete, kad se vraćate, kako je igrati utakmicu nakon tako dugog puta?
Ira:
Rano ujutro krećemo na put te se vraćamo u kasnim noćnim satima. Obično na putu stanemo negdje ručku, popijemo kavu i prošećemo malo kad stignemo. Trenutna epidemiološka situacija nam sve malo otežava, ali snalazimo se. Izuzetno je naporno odigrati kvalitetnu utakmicu nakon takvog dugog puta, ali navikli smo već na to.
 
eMedjimurje: Kako si se ti našla u svijetu rukometa, kako je počela tvoja rukometna priča?
Ira:
Roditelji su me odveli na trening u drugom razredu osnovne škole. Jedna moja prijateljica je trenirala i zaključili smo da bi i ja mogla probati. Bio je to dobar zaključak.
 
eMedjimurje: Uz igranje u prvoj ekipi vidimo te i u ulozi trenerice mlađih ekipa Zrinskog.
Ira:
Prošle sezone sam počela uz Ljubicu Vrbančić i Tenu Horvat raditi s najmlađim generacijama kluba. To su curice koje tek uče osnove rukometa i uživaju družeći se. Glavno pitanje na početku trening je: Budemo igrali danas? Heheh…Trenutno ne smijemo održavati treninge zbog epidemioloških mjera, no nadam se da će uskoro dopustiti djeci da se bave onim što vole!
 
eMedjimurje: Kako uspijevaš uskladiti radne obaveze, rukomet i slobodno vrijeme?
Ira:
Uspijem manje-više sve uskladiti, jer s vremenom se već navikneš na to i postane ti normalno. Ima situacija u kojima negdje ne mogu zbog rukometa, ali sportašima je to ‘normalno’.
 
eMedjimurje: Zrinski je ovim porazom opet u zoni ispadanja, mogu li Čakovčanke na kraju ostati u prvoligaškom rangu?
Ira:
Utakmicom u Pločama završava se prvi dio sezone. Ima još puno utakmica do kraja, a ja vjerujem da mi u dugom dijelu prvenstva možemo odigrati samo bolje i ostati u prvoj ligi!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije