Rumunj Constantin Bejenaru kralj Biggers Bettera

Rumunj Constantin Bejenaru kralj Biggers Bettera

Rumunj Constantin Bejenaru kralj je Biggers Bettera.

Titulu najboljeg osvojio je na jučerašnjem finalnom, 9. turniru Biggers Bettera održanom u Areni Varaždin pobjedivši u finalnoj borbi na bodove hrvatskog predstavnika Ivicu Bačurina. Osim krune, Bejenaru je dobio i 25 tisuća dolara. Odmah nakon izlaska iz ringa novookrunjeni kralj rekao je da još nije svjestan da je kruna upravo na njegovoj glavi:

Još nemogu vjerovati da sam pobjednik, trebam to prvo prespavati…Moram reći da je finalna borba bila jako teška, vaš Ivica Bačurin je odličan borac, ali eto, ovoga puta bio sam bolji i pobjedio u spektakularnom finalu, rekao je Bejenaru.

>>> Sve fotografije pogledajte klikom ovdje

Ne bi se baš složio da je Bejenaru bio bolji. Mislim da su suci trebali presuditi u moju korist, rekao je nakon borbe Ivica Bačurin kojem je žao što pred domaćom publikom nije uspio osvojiti krunu:

Kada dođeš tako daleko, i kad je u finalu tako napeta borba, žao mi je što nisam uzeo krunu. Imam osjećaj da su mi suci mogli dati pobjedu, da je bilo gdje drugdje bilo da je domaćin imao ovakvu situaciju, kladim se da bi mu suci dali pobjedu, rekao je Bačurin.

 

Za titulu najboljeg borilo se 8 boraca koji su nastup na finalu u Varaždinu izborili na kvalifikacijskim turnirima Biggers Bettera održanima tijekom godine diljem svijeta. Prije borbi za titulu kralja Biggers Bettera – održana je između ostalih i borba za naslov europskog juniorskog prvaka u WKN Federaciji u kojoj su snage odmjerili naš mladi Jurica Škoranec i Mađar Laroš Horvat. Prema odluci sudaca titula najboljeg – pripala je Jurici. Njemu je to prvi osvojeni naslov koji će mu – rekao je – biti dodatan poticaj za daljnji rad:

Bila je teška borba, ali ja sam se dobro pripremio i zadovoljan sam osvojenom titulom. Sigurno da će mi to biti veliki motiv i dodatan poticaj za daljni rad, rekao je Škoranec.

Posjetitelji koji su se okupili u velikom broju u Areni Varaždin imali su prilike vidjeti atraktivne borbe s ponekim nockautom i nešto malo krvi. U borbama je uživao i slavni Don Turner – poznati boksački trener koji je u svojoj karijeri trenirao 20-ak svjetskih boksačkih prvaka, a između ostalih, radio je i s Evanderom Holyfieldom tijekom njegove dvije pobjede nad Mike Tysonom.

On je rekao da je došao u Varaždin vidjeti ima li kakvog potencijala kojeg bi mogao trenirati. Nakon borbi odgovorio je da ima par dobrih boraca, ali da mu se čini da su malo prestari. Turner je otkrio i da ga je Varaždin – u kojem je prvi put – oduševio. Osim što ga je iznenadilo što je grad toliko čist, iznenadile su ga još neke sitnice….

Nigdje nisam vidio smeće na tlu…nisam vidio ni policajce…imate li vi uopće policajaca u gradu?…a nisam ni vidio «crnca» u gradu…možda im je prehladno tu… rekao je Don Turner.

Finalni turnir u Varaždinu bio je najbolji od svih dosad, i što se tiče borbi, i organizacije i same publike koja je bila nevjerojatna, rekao je nakon završetka borilačkog spektakla vlasnik Biggers Bettera Stephan Cabrera zaključivši da bi ponovno voljeli doći.

Zadovoljan je bio i jedan od organizatora spektakla u Varaždinu, Siniša Kovačić dodavši da bi volio da Biggers Better ponovno dođe u Varaždin, ako ne već samo finale, onda barem jedan od kvalifikacijskih turnira iz nove serije, koja kreće već u veljači sljedeće godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije