U Areni Varaždin održano vaganje boraca te ždrijeb za borbe u petak

U Areni Varaždin održano vaganje boraca te ždrijeb za borbe u petak

Za najveći borilački spektakl, finalni, deveti turnir Biggers Better, koji će sutra (petak) biti održan u Areni Varaždin – sve je spremno. Danas u podne u Areni Varaždin održano je vaganje boraca te ždrijeb kojeg je “odradio” poznati boksački trener Don Turner koji je trenirao 20-ak svjetskih boksačkih prvaka, a između ostalih, radio je i s Evanderom Holyfieldom tijekom njegove dvije pobjede nad Mike Tysonom.

Ždrijebom je tako odlučeno da će se jedini hrvatski predstavnik, Ivica Bačurin boriti protiv Nikolaja Falina iz Njemačke. Vaga je pokazala da će – barem po kilaži – to biti ravnopravna borba – Falin teži ravno 100 kilograma, a naš Bačurin je 3 kilograma teži. Za sutrašnji je meč – kaže Bačurin – spreman i očekuje naravno – pobjedu:

– Očekujem pobjedu, naravno, kao i prije svake borbe, jer drugačije uopće ne valja ulaziti u ring. Moj protivnik, Falin, čvrst je i nezgodan borac koji zna jako udariti. On će se vjerojatno više htjeti tući s menom, a ja ću se probati izvući na svoje iskustvo i tehniku, pa ćemo vidjeti što će biti, rekao je Bačurin.

Iako je odradio već dosta borbi, prije svake, pa tako i sutrašnje – priznaje Bačurin – ima tremu. Ali nje – dodaje – i treba biti:

– Nervoza i trema pozitivne su stvari kojih treba biti. Ako nema toga, preopušteno ulaziš u borbu i onda završi loše, kad je trema odmah si oprezniji i zato je treba biti, smatra Bačurin.

Ostali parovi sutrašnjih borbi su: Bejenaru (Rumunjska, 95 kg) – Monso (Danska, 126 kg), Wamba (Francuska, 110 kg) – Marc Adrian (Rumunjska, 99 kg), Mounard Raid (zamjena za Mazitana, koji je “zaglavio” u Austriji jer nema vizu, 139 kg) – Brieds (Latvija, 100 kg).

Pobjednici tih borbi ulaze u polufinale, a dvojica najboljih zatim će se u finalu boriti za titulu superpobjednika, odnosno zlatnu krunu kralja Biggers Better-a i nagradu od 25 tisuća dolara.

Ovih 8 boraca nastup su na finalnom turniru izborili tijekom godine na kvalifikacijskim turnirima održanima diljem svijeta. Riječ je o trenutno najboljim borcima na svijetu, pa posjetitelje sutra u Areni Varaždin – očekuju vrhunske i atraktivne borbe.

Odličan spektakl očekuje i svjetski poznati trener Don Turner, koji kaže da je dosad pogledao mnogo boksačkih mečeva, ali da će mu sutrašnje borbe – biti nešto novo, te da jedva čeka da vidi što će borci u ringu pokazati:

– Jako sam uzbuđen, jer je to za mene novi koncept natjecanja, i očekujem dobre borbe.  Došao sam vidjeti  i ima li ovdje kakav potencijal koji bih mogao preuzet. Drago mi je da sam dio ovog spektakla, otkrio je poznati Don Turner.

Turner je priznao da je prvi puta u Varaždinu i da ga je iznenadilo što je grad jako čist, za razliku od drugih gradova u kojima je bio. Uz to, ljudi su u Varaždinu – kaže – jako ljubazni i dobri.  Na pitanje koji mu je najdraži trenutak u njegovoj bogatoj karijeri boksačkog trenera, odgovorio je da će mnogi ostati iznenađeni njegovim odgovorom jer svi očekuju da kaže da mu je najdraži trenutak kada je Holyfield pobijedio Tysona. No, njemu je ipak nešto drugo najdraže:

– Najdraži mi je trenutak kada je Holmes pobjedio Ray Mercera, a ne kada je Holyfield dobio Tysona, odgovorio je Don Turner.

Treba spomenuti da će – osim Bačurina –  priliku za nastup pred domaćom publikom u sklopu Biggers Bettera u Varaždinu dobiti još dva domaća borca – Vanja Kostel koji će se pokušati kvalificirati na prvi turnir iz nove serije Biggers Bettera koji će biti održan u veljači slijedeće godine, te mladi Jurica Škoranec koji će se u Varaždinu boriti za titulu juniorskog prvaka Europe.

Sutrašnje će se borbe na Biggers Betteru odvijati u 3 runde po 3 minute, s minutom odmora, a borit će se isključivo po Biggers Better boksačkim pravilima, najavio je jedan od organizatora Biggers Bettera u Varaždin, Siniša Kovačić:

– Ova pravila su najsličnija boksačkim pravilima, znači nema udaraca nogom, a sve ostalo je dozvoljeno kao i u ostalim borilačkim sportovima. S obzirom da se borci bore u 3 runde po 3 minute,  nema kalkuliranja kao kod primjerice dvoboja u boksu, gdje nam se nakon 7. runde već polako počinje spavati. Ovdje odmah ide beskompromisna borba jer pobjednik se traži u samo 3 runde, što garantira otvorene, atraktivne i zanimljive borbe, rekao je Siniša.

Finale Biggers Bettera iz Varaždina uživo će prenositi TV postaja Eurosport u prime time-u, koja je prenosila i kvalifikacijske turnire. Ako se uzme u obzir da je Eurosport prisutan u više od 116 milijuna kućanstava u 59 zemalja diljem svijeta te svoj program emitira na čak 20 jezika –  slika iz Varaždina otići će u domove milijuna gledatelja, rekao je Kovačić te pozvao ljubitelje borilačkih vještina, kao i one koji će to tek postati da dođu sutra u Arenu Varaždin:

– Pozivam sve da dođu i prisustvuju sutrašnjem spektaklu u Areni Varaždin, jer bit će to jedinstvena prilika da se takav show vidi uživo. Dođite i podržite naše borce i uživajte u spektaklu kakvog u Hrvatskoj još nije bilo, poručio je Siniša.

Borilački spektakl u Areni Varaždin počet će već u 19.30 sati bogatim popratnim programom, a Eurosport će s prijenosom početi u 21 sat. Vrata dvorane otvaraju se u 19 sati.

Ulaznice koštaju 40 kuna, a mogu se kupiti preko interneta u sustavu ulaznice hr, te u Rock Art Caffeu, Caffe baru Time out i Caffe baru Barfly u Varaždinu, u Caffe baru Arcus i Radiju 1 u Čakovcu i u Domino baru u Palovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije