NOGOMET

2. HNL Međimurje nakon dva gola prednosti osvojilo jedan bod

U 3. kolu 2. HNL Međimurje je dočekalo Dubravu Tim Kabel.

U noćnom susretu na SRC Mladost u Čakovcu Međimurje i Dubrava Tim Kabel odigrali su 2:2. Iako su Čakovčani vodili 2:0 gosti su propustili niz velikih prigoda i mogu žaliti za pobjedom.

U 6. minuti pogrešna procjena vratara Međimurja Jesenovića koji propušta ubačenu loptu, no ipak uspijeva nakon udarca s gol crte izbaciti loptu. Čakovčani su poveli 1:0 u 8. minuti. Vidović je ubacio loptu s lijeve strane, a u mrežu ju je poravnao Igrec.

Lijep gol u 15. minuti za 2:0. Brza prizemna lopta od noge do noge. Igrec pronalazi Mijića koji šalje loptu u mrežu. Tu smo se ponadali možda i golijadi u suparničkoj mreži, no do kraja poluvremena gosti preuzimaju inicijativu i redaju šanse.

U 19. minuti Zanjko griješi u čakovečkoj obrani, Mudražija ima veliku prigodu, no lopta odlazi pored gola. U 27. minuti opet Mudražija ima lijepu prigodu, ovaj puta šalje loptu preko gola. U 40. minuti nakon kornera velika je gužva pred domaćim vratima, Marić puca glavom, ne nema gola.

Sve ove prigode bile su najava gostujućeg gola. U 41. minuti Juranović je uposlio Mudražiju koji šalje loptu u mrežu za 2:1 što je rezultat prvog poluvremena.

U nastavak u čakovečkim redovima čak četiri nova igrača: Palić, Jakupak, Regvar i Glavina. Kako je nakon susreta rekao trener Međimurja Goran Vincetić izmijenio je igrače jer se oni ne štede, daju sve od sebe i ne mogu u takvom ritmu odigrati cijeli susret. Već u 64. minuti ušao je i Đurak što je bila posljednja čakovečka izmjena.

U 49. minuti gosti imaju kazneni udarac. Na dugu loptu dvojica braniča Međimurja ne reagiraju ili se nisu sporazumjeli pa Palić ruši Juranovića u kaznenom prostoru. Sam Juranović uzima loptu i izvodi kazneni udarac, no loptu šalje preko gola.

U 59. minuti još jedan kazneni udarac za goste. Ovog puta vratar Jesenović ruši Mudražiju koji je prije došao do lopte. Kazneni udarac izvodi Alghoul i rezultat je 2:2.

Gosti osokoljeni izjednačenjem idu i po treći gol, a Čakovčane u dva navrata u stopostotnim situacijama za goste spašava vratar Jesenović u 68. i 74. minuti. Pri kraju susreta bude se i Čakovčani, Mijić u 77. minuti puca preko gola. Gosti opet prijete u 85. minuti, udarac s dvadesetak metara brani Jesenović. Za Čakovčane je pokušao i Glavina s velike udaljenosti, lopta ispada gostujućem vrataru Mustapiću i na njegovu sreću odlazi u korner.

Na kraju podjela bodova u susretu s puno prigoda. Međimurje u srijedu u 20:00 sati u domaćem susretu dočekuje Rudeš. Nakon dva neriješena susreta s Cibalijom i Dubravom Tim Kabel nadamo se i prvoj pobjedi.

Goran Vincetić: ‘Prezadovoljan sam svime, osim rezultatom’

Nakon susreta trener Međimurja Goran Vincetić nam je rekao: ‘Mi smo išli na pobjedu danas i odigrali smo otvorenu utakmicu. Moram reći da me iznenadila ekipa Dubrave, stvarno su odigrali dobru utakmicu i čestitam im na tome. Prezadovoljan sam i svojim igračima kako su reagirali nakon šoka kada su gosti izjednačili. Prezadovoljan sam sa svime, osim rezultatom. Idemo u smjeru u kojemu želimo ići. Mi smo jako pomladili ekipu , imamo dvadesetak novih igrača koji se još uvijek uigravaju. Normalno da postoje dječje bolesti, recimo kod tog penala jer se dečki još ne znaju. To su sve mladi nogometaši koji su došli iz juniorskog nogometa u seniorski i to su sve bolesti koje su normalne.

Mi ćemo ih sigurno i definitivno istrpjeti i bit ćemo iza njih, ja prvi. Hoću reći da sam zadovoljan jer igramo nogomet koji je jako zanimljiv. Svi gledatelji koji su gledali i preko live streama koji smo omogućili i koji su bili na tribinama mogu biti zadovoljni i mogu zadovoljni otići. Bilo je puno akcija i puno prigoda, dobrih obrana golmana, u tom smjeru se nogomet razvija i ti mladi igrači mogu tako stasati, preskočiti tu stepenicu i doći jednog dana u prvu ligu.’

O čak četiri zamjene nakon prvog poluvremena Vincetić je rekao: ‘Razlog zamjena nisu ozljede. Jednostavno sam tako odlučio u tom trenutku. Igrači su se istrošili na neki način. Oni još uvijek nemaju kapacitet da bi mogli igrati na tom nivou jer se na neki način ne znaju štedjeti kao iskusni igrači i istroše se u našoj igri koja je presing. To je bio dio plana cijele utakmice. Mi ćemo tako raditi većinu utakmica, nema tu neke zamjerke bilo kome od njih. Oni su svi dali svoj dio da na kraju krajeva osvojimo bod protiv ekipe koja je bila prva na tablici.’

O susretu s Rudešom u najavi Vincetić kaže: ‘Teško je nešto analizirati kad smo mi svi mlade ekipe. Mi ne znamo kako ćemo iduću utakmicu izaći na teren. Možda ćemo se mučiti od početka, a možda ćemo biti super. I još bih zahvalio gradu što igramo utakmicu pod reflektorima koja je definitivno digla atmosferu i omogućila igračima da daju maksimalno i sve svoje kvalitete jer nema otegotnih okolnosti što se tiče vrućine. Teren nam je fenomenalan i veselim se utakmici s Rudešom, kako god ona završila.’

Krešimir Sunara: ‘Ušli smo otvoreno i htjeli pobijediti, i bod je dobar’

O čakovečkom susretu trener Dubrave Tim Kabel Krešimir Sunara je izjavio: ‘Čestitam svojim dečkima, ovo je treća utakmica i osvojili smo sedam bodova, a praktički sve utakmice igramo u gostima. Jednostavno ušli smo u utakmicu otvorenog garda i htjeli smo pobijediti. U 15. minuti smo imali 0:2, stvorili smo i u prvom i u drugom poluvremenu niz šansi. Na žalost nismo pobijedili, ali kad gubiš 2:0 na kraju je i bod dobar, bez obzira na dojam koji smo mi pokazali danas s izuzetno otvorenom igrom. Mi ćemo tako non stop igrati i to je naš moto i naš stil igre.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije