SPORTSKI KAMPOVI

SVAKI TJEDAN SPORT JEDAN Nakon stolnog tenisa i odbojke na pijesku slijede kuglanje, rukomet i radiogoniometrija

Ljetni sportski kampovi Svaki tjedan sport jedan ušli su kampovima iz stolnog tenisa i odbojke na pijesku u drugu polovicu održavanja.

Drugog tjedna u kolovozu kampovima se odazvalo 60 čakovečkih osnonovškolaca. Naravno, i ove kampove, kao i sve dosadašnje, okarakteriziralo je pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera. Za provođenje kampa iz stolnog tenisa zadužen je Stolnoteniski klub Mihovljan, a voditeljica kampa dr. sc. Ivana Nikolić izrazila je veliko zadovoljstvo što je na kampu bio veliki broj djece koji do sada nisu igrali sport s celuloidnim lopticama.

‘Riječ je većinom o učenicima nižih razreda koje upoznajemo s udarcima, dok oni stariji, kojih je manje, više igraju. Maksimalno koristimo sportski dom u Mihovljanu jer osim upoznavanja sa stolnim tenisom pripremili smo im i sportske igre koje organiziramo na obliženjem nogometnom igralištu. To smo počeli primjenjivati unazad nekoliko godina i pokazalo se da djeca na to odlično reagiraju’, poručila je Nikolić. Pohvalila je organizaciju kampova, rekavši kako Zajednica sportskih udruga Čakovca unatoč pandemiji koronavirusa i brojnih ograničenja uspijeva pronaći način da školarcima omogući sportsko provođenje ljetnih sportskih praznika.
Jednako veselo, razigrano i sportski bilo je i na terenima za odbojku na pijesku čakovečkih Gradskih bazena Marija Ružić. Tamo već tradicionalno kamp iz jednog od najpopularnijih ljetnih sportova provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec. Poznati odbojkaški trener Ivan Vabec osmislio je zanimljiv i poučan tjedan za mlade pjeskaše. ‘Vrijema nam je bilo naklonjeno. Nije bilo kiše, a izostala je velika vrućina i sparina koja inače obilježava ovaj dio kolovoza’, izjavio je Vabec dodavši kako su zbog toga mogli odraditi sve po programu. ‘Oni rade od zagrijavanja do motorike, ali i osnove odbojke čime ih uvodimo u odbojkaške vode. Sve se odvija prema planu, a vidimo da su djeca jako zadovoljna’, poručio je Vabec.

I na ovim kampovima, kao i na svima dosadašnjima, održana su zanimljiva predavanja, a ovotjedna su bila realizirana s Policijskom upravom međimurskom. Tako je službenica za prevenciju Marina Matulic Horvat upozorila mlade polaznike kampova na opasnosti koje prijete upotrebom modernih tehnologije, posebice interneta.

Sportski kampovi koje već 16. godinu za redom organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca nastavljaju se sljedećeg tjedna kampovima iz kuglanja, rukometa i radiogoniometrije. Svaki dan od 17. do 20. kolovoza, od 9 do 11 sati čakovečki osnovnoškolci moći će na čakovečkoj kuglani, u 2. OŠ ili u čakovečkom parku naučiti nešto novo i zanimljivo iz ovih sportova. Provoditelji kampova bit će Kuglački klub Željezničar, Muški rukometni klub Čakovec i Radioklub Međimurje.

Upisi na kampove mogući su tijekom cijelog ljeta, a ove godine na ponudi su čak 24 različita sportska kampa iz 17 sportova. Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije