Kros: Martin Srša nastupio na Europskom prvenstvu

Kros: Martin Srša nastupio na Europskom prvenstvu

Nakon Siniše Goričanca, koji je dva puta nastupio na Europskim kros prvenstvima, 2006. i 2007. godine, Atletski klub Međimurje ponovo ima trkača za međunarodnu atletsku scenu. Ovogodišnje Europsko prvenstvo u krosu je u Velenju Slovenija, gdje su se okupili najbolji trkači na srednje i duge pruge u tri kategorije: juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj, a tamo je nastupio i Martin Srša, kao član juniorske reprezentacije zajedno s kolegama Dinom Bošnjakom i Ivanom Malićem iz AK Velika Gorica te Tomislavom Kukecom iz AK Gojanec.

U vrlo jakoj konkurenciji i s dvije godine starijim suparnicima, najbolji rezultat ostvario je Dino Bošnjak plasmanom na 30 mjesto, Ivan Malić nije završio utrku dok su Srša i Kukec utrku završili na 106. i 108. mjestu.

Za Sršu je prvi izlazak na ovu iznimno jaku juniorsku međunarodnu atletsku scenu prvenstveno imao za cilj skupljanje iskustva za iduća takva natjecanja, jer će u istoj kategoriji moći nastupati i u iduće dvije godine, sa mnogo boljim šansama za dobar plasman.

Specijalist za utke na 3000 m sa zaprekama tako je na najbolji mogući način završio  sezonu koja je obilovala velikim brojem osvojenih medalja na državnim prvenstvima, nastupom za hrvatsku juniorsku reprezentaciju na četveromeču nacija u Osijeku i kao šećer na kraju nastup na službenom Europskom prvenstvu.

Nema sumnje, sezona za pamćenje za ovog vrijednog mladića iz Gornjeg Koncovčaka, koji je u samo dvije godine s trenerom Aleksandrom Žbuljom ostvario gotovo sve što se moglo ostvariti, i pred kojim su još mnoga velika natjecanja. Svaka čast!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije