rukometaš iz međimurja

LIJEPE VIJESTI IZ NJEMAČKE Čakovečki rukometaš Bruno Levak u njemačkoj Bundesligi

-Potpisao sam danas za Aurich. To je njemačka Bundesliga, klub s velikom rukometnom tradicijom kao sto su uglavnom svi na sjeveru Njemačke - pohvalio nam se Bruno. Bravo!

– Tu su Kiel i Hamburg, najjače rukometne sile -r ekao nam je danas čakovečki rukometaš Bruno Levak. 

Dodao je kako su već  jučer imali utakmicu s nekadašnjim prvoligašem i on je zabio 6 golova uz asistencije.

– Nijemci su bili zadovoljni i eto ga, tu sam. Imamo velike ambicije za napredovanje, a iza mene stoji jedna agencija koja prati vrhunske sportaše i zajedno radimo na našem njemačkom putu. Cilj mi je veliki, ali sam svjestan da mi je rad tek sad najpotrebniji. U klubu vjeruju u mene. Do kada ću ostati, ne znam. Sad mi je fokus da što bolje igram i koncentriram se na to. Menadžer i ja ćemo zajedno odlučivati o idućim koracima, ali ovaj je za početak Bundeslige jako veliki i u ovom trenutku najvažniji.

Tko je Bruno Levak?

‘Čakovčanin, jedan od najboljih rukometaša ovog dijela Lijepe Naše. Donedavno je bio član MRK Čakovec, otišao je u austrijski drugoligaški klub HC Bruck u gradu Bruck an der Mur. Perspektivni Bruno je izdanak poznate čakovečke rukometne obitelji’. Tako smo o Bruni pisali u srpnju prošle godine.

Taj, danas 22-godišnji mladić, je prve rukometne korake započeo  u svom rodnom Čakovcu u klubu “San sport” te je nakon toga u starijim uzrastima nastavio u “Perutnini Pipo IPC”. Imao je rukometne uzore koji igraju na poziciji srednjeg vanjskog jer i on je to vokaciji pa mu je najdraži igrač u Hrvatskoj bio Ivano Balić. Bruno će reći kako on u tome nije jedini jer Ivano je mnoge rukometno nadahnjivao.

– Uvijek sam volio gledati kako uživa u svakom trenutku igre, kako daje publici nešto što može samo on – kaže Bruno i dodaje kako mu je najdraži strani igrač Nikola Karabatić, rukometaš kojem se i dan danas divi na svemu što je postigao i trudu koji je uložio u svoju karijeru.

– Mislim da su ta dva igrača najbolji primjer urođenog talenta i rada – kaže gledajući iz svoga kuta Bruno.
 Bruno dolazi iz poznate čakovečke rukometne obitelji koja je imala utjecaj na odabir sporta

.- Najviše je na moj rukometni put i razvoj utjecao moj otac Dražen koji me uvijek navodio na pravi put i pratio svaki moj korak. Zahvalan sam i cijeloj mojoj obitelji što su uvijek bili uz mene i u najljepšim trenucima, ali isto tako i u onim manje lijepim. 
Na upit, glede čega Austrija, Bruno je tada rekao:

– Bilo je više opcija za nastavak moje daljnje karijere i jako je teško bilo odlučiti gdje ću nastaviti karijeru. Izabrao sam Austriju jer mislim da je najbolja opcija za moj rukometni početak i daljnji razvoj u inozemstvu. Također to je klub s tradicijom i ambicije kluba su postavljene jako visoko te mi je to motiv i izazov za daljnji rad – kazao je tada s visokom dozom optimizma. O planovima za daljnje rukometno sutra je rekao:

– Kao i kod svakog igrača, želje su na najvišoj stepenici. Želim trenirati, igrati i u tom biti uspješan te se nadam jednog dana zaigrati i u najboljim rukometnim ligama.
Prošla je godina i njegove su želje pronašle plodno tlo. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije