KUGLANJE

KK ŽELJEZNIČAR Kuglači treniraju od 21. srpnja, prvenstvo počinje 12. rujna

Čakovečki kuglački prvoligaš Željezničar rano je krenuo u pripreme za novu sezonu.

Prvi trening održan je već 21. srpnja, a treninzi se na kuglani SRC Mladost od tada održavaju redovito. Za sada trenira prva ekipa kluba koja se sastoji od desetak kuglača, dok će druga ekipa i mladi treninzima započeti u drugoj polovici kolovoza. Rani početak treninga najbolje ekipe uvjetovan je činjenicom da novo prvenstvo započinje već 12. rujna, a uz to treba računati i na nešto izostanaka s treninga zbog korištenja godišnjih odmora. Tako će efektivno svaki kuglač u pripremnom razdoblju moći odraditi šest tjedana treninga, što je uobičajeno razdoblje.

Što se tiče igračkog kadra na okupu je ostala kompletna momčad iz prošle sezone, što znači i Tomislav Tvarog koji je najavljivao, zbog poslovnih obveza, prestanak s kuglanjem. Pomoći će koliko će moći zbog rada u smjenama, jednako kao i još dva-tri igrača. To je ujedno sada najveći problem kod igračkog kadra jer će se događati da za svaku utakmicu bar na jednog ili dvojicu igrača neće moći nastupiti zbog radnih obveza.
Da nije tako već danas bi mogli reći kako će Željezničar biti u sredini tablice slijedeće sezone. U ovakvoj pak situaciji mnogo toga će ovisiti o rasporedu i koji će igrači u kojoj utakmici biti na raspolaganju. Tako u Željezničaru na drastičan način osjećaju što znači uvođenje ‘divljeg kapitalizma’ u našu zemlju kada više nitko ne zna da li je ‘petek ili svetek’, a dičimo se velikim kršćanstvom.
No ipak ima i jedna novina u igračkom kadru. Klubu je pristupio Josip Filajdić, Slavonac i friški međimurski zet, kojega su u Željezničaru pratili već dvije godine, a jedan od razloga je bio i taj što im je zagorčavao život u 1. B ligi kao tadašnji član Đurđenovca. To je igrač koji će vrlo zaoštriti konkurenciju u momčadi, a samo je nepoznanica bila kako će reagirati na čakovečku kuglanu. Ako je suditi po prvim treninzima klub je dobio pojačanje, ali i još jednog igrača koji radi u turnusima pa neće stalno moći nastupati.
Ono što u klubu zabrinjava je financiranje od strane Županije i Grada Čakovca jer su najavljena značajna smanjenja sredstava, a troškovi natjecanja će ostati isti ili čak rasti. Jasno je da se situacija s pandemijom odrazila na proračune, ali kažu kako ih nitko ne može uvjeriti da su, zbog pandemije, prihodi smanjeni za 40-50% jer svi koji znaju porezni sustav znaju i odakle se financiraju lokalne jedinice, a međimursko je gospodarstvo gotovo u cijelosti radilo tijekom pandemije, osim onih manje važnih (u pogledu učešća u porezu na dohodak) uslužnih djelatnosti.

Tim više iznenađuje potez Županije koja je, pored što je smanjila sredstva Zajednici za 40%, u potpunosti poništila javni poziv za sport, a istovremeno to nije učinila za civilno društvo, kulturu. Znači li to da se u Međimurju ukida sport?! Bilo bi logično da se bar klubovi najvišeg ranga financiraju kao i do sada. Nova sezona počinje 12. rujna, a u prvom kolu Željezničar je domaćin povratniku u najviši rang, splitskom Poštaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije