STRELJAŠTVO

MALOKALIBARSKA PUŠKA Izjednačeni rezultati pa o plasmanu odlučivala bolja zadnja serija

Tijekom vikenda održana su županijska prvenstva u gađanju malokalibarskom puškom.

U subotu na streljani u Čakovcu održano je županijsko prvensvo u disciplini 50 metara malokalibarska puška (MK), 40 hitaca ležeći za 30 minuta. U pojedinačnoj kategoriji (ležeći) bilo je izuzetno neizvjesno. Borbu za prvo mjesto vodili su Nenad Nemec i Lovro Novak, obojica iz ekipe ŠSK Čakovec, a ostvarili su 362 kruga.

Prvo mjesto osvojio je Nenad Nemec zahvaljujući bolje otpucanoj zadnjoj seriji. Drugo mjesto osvojio je Lovro Novak. Borba za treće mjesto također je bila izjednačena. Nino Bočkaj iz ekipe Sloboda Mihovljan te Zoran Novak iz ekipe ŠSK Čakovec ostvarili su rezultat od 346 krugova, no zadnja je serija prevagu donijela Nini Bočkaju te mu osigurala broncu.

U ekipnoj kategoriji (ležeći) prvo mjesto pripalo je ekipi ŠSK Čakovec s ostvarenih 1070 krugova, drugo mjesto pripalo je ekipi Sloboda Mihovljan s 998 krugova, dok je treće mjesto pripalo ekipi Mihovil Čakovec sa 763 kruga. Disciplinu 40 hitaca ležeći nema norme pa mogu nastupiti svi natjecatelji.
Dan kasnije u nedjelju također na streljani u Čakovcu održano je Prvenstvo županijsko u disciplini 50 metara malokalibarska puška, 3×20 hitaca trostav (20 hitaca klečeći, 20 hitaca ležeći, 20 hitaca stojeći ) u vrijeme 105 minuta

U pojedinačnoj kategoriji seniori (trostav) prvo mjesto osvojio je Hrvoje Marčec Sloboda Mihovljan s 513 kruga, drugo mjesto osvojio je Lovro Novak Čakovec s 512 kruga i treće mjesto osvojio je Nenad Nemec Čakovec s 492 kruga.

U pojedinačnoj kategoriji juniori (trostav) prvo mjesto osvojio je Lovro Novak Čakovec s 512 kruga, drugo mjesto osvojio je Jan Novak Čakovec s 468 krugova i 3. mjesto osvojio je Niko Jambrošić Čakovec s ostvarenih 431 kruga.
U ekipnoj kategoriji (trostav) prvo mjesto pripalo je ekipi ŠSK Čakovec s ostvarenih 1479 krugova, drugo mjesto pripalo je ekipi Sloboda Mihovljan s 1390 krugova i treće mjesto pripalo ekipi Mihovil Čakovec s 883 kruga.
Norme za nastup na Državnom prvenstvu u disciplini 3×20 trostav za seniore je 475 krugova, a juniori 430 kruga. Prvenstvo Države MK serijska puška na 50 m  ležeći i trostav održat će se 4. i 5. srpnja na streljani u Čakovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije