Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu: Branilović zlatna

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu: Branilović zlatna

Branilović zlatna, Srša i Verli srebrni

Lea Branilović, Martin Srša i David Verli, osvajači su odličja na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske u krosu koje je kao i prošle godine održano u Vrbovcu. Članovi AK Petar Zrinski iz Vrbovca odlično su i drugu godinu zaredom organizirali ovo zahtjevno natjecanje i osim odlično odrađenog tehničkog dijela, posebno toplo dočekali i ugostili svih 250 trkača iz čak 32 hrvatska atletska kluba.

Najuspješnija iz redova međimurskih atletičara na ovom natjecanju bila je članica AK Nedelišće Lea Branilović, koja je bila najbolja u konkurenciji limačica na 600 m. Lea je pobijedila ispred Paule zekić iz AK Otok te domaće predstavnice Kristine Štefanac članice AK Vrbovec. Član AK Međimurje David Verli srebrnu medalju je osvojio u konkurenciji limača koji su se natjecali u utrci na 800 m, a bolji od Davida za nijansu je bio samo Grga Kolak, član Cibalije iz Vinkovaca.

Martin Srša (AK Međimurje) također je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, a za dostojnog protivnika imao je Ivana Malića iz Velike Gorice, koji je ovom prilikom bio bolji.

Osim ove trojice najuspješnijih pojedinaca, u Vrbovcu je nastupilo još nekoliko međimurskih trkača: limačice 600 m: 14. Anamarija Gavez (Nedelišće); mlađe kadetkinje 800 m: 8. Sara Senčar (Nedelišće) 10. Nina Dobša (Međimurje), 26. Magdalena Doležaj (Međimurje), 28. Megi Sabolčec (Međimurje); mlađi kadeti 1000 m: 11. Luka Živko (Nedelišće) 14. Filip Turk (Međimurje); kadetkinje 1000 m:  18. Tajana Židov (Međimurje); kadeti 1500 m:  7. Gabrijel Stojanović (Nedelišće) 23. Sven Todorović (Međimurje); seniori 9000 m: 9. Aleksandar Žbulj (Međimurje).


EP u krosu

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu bilo je posljednje je državno prvenstvo u ovoj godini, i ujedno za najbolje trkače glavni filter za nastup na Prvenstvu Europe u krosu koje se 11. prosinca održava u Velenju, Slovenija.

Nastupu na ovom prestižnom natjecanju, koje se svake godine održava u prvoj polovici prosinca, nada se  i član AK Međimurje Martin Srša, koji bi tamo mogao nastupiti sa ekipom najboljih hrvatskih juniora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije