SPORTSKE IGRE MLADIH

RUKOMET Dvije ekipe Zrinskog nastupile u Đurđevcu

U sklopu Plazma Sportskih igara mladih u Đurđevcu je u organizaciji Rukometnog kluba Đurđevac održan kvalifikacijski turnir u rukometu za djevojčice rođene 2006. i mlađe.


Željne natjecanja nakon duge pauze iz našeg kluba na turnir su se prijavile dvije ekipe Zrinski 1 i Zrinski 2. Iako je turnir bio predviđen prvenstveno za 2006. iz našeg kluba nastupale su i mlađe igračice. Ovaj turnir nije bio pod ingerencijom HRS-a, već se mogla prijaviti bilo koja ekipa uz uvjet da su igračice 2006. ili mlađe.

Na turnir u Đurđevcu prijavilo se šest ekipa. Uz naše djevojčice na turniru su još nastupile ekipa Podravske zvijeri (ekipa sačinjena od igračica Podravke), Đurđevac 1 i Đurđevac 2 (ekipe RK Đurđevac) i Bjelovar (igračice ŠRD Bjelovar).

Organizator je ekipe podijelio u dvije skupine. U skupini A bile su Zrinski 1, Đurđevac 1 i Bjelovar. U skupini B bile su Podravske zvijeri, Zrinski 2 i Đurđevac 2. Prvo se igrao bod sustav po grupama, a onda pobjednici skupina finale. Samo se pobjednik kvalifikacijskog turnira kvalificirao na završnicu koja će se održati tokom ljeta (vjerojatno u Splitu).

U skupini A ekipa Zrinski 1 je zauzela prvo mjesto s pobjedom protiv Bjelovara i neriješenim s domaćinom. U skupini B Podravske zvijeri su s dvije pobjede zauzele prvo mjesto. U utakmici uvijek visokih emocija Zrinski 2 je pobijedio Đurđevac 2 i na kraju zauzeo ukupno treće mjesto na turniru.

U finalu Podravske zvijeri pobijedile su našu ekipu Zrinski 1 i time se kvalificirale na završni turnir Plazma – sportske igre mladih.

Nama je na ovom turniru cilj bio prvenstveno da naše igračice nakon stanke od četiri mjeseca, a prije ljetne pauze malo osjete utakmice. U klubu planiramo s našim prijateljskim klubovima organizirati još nekoliko prijateljskih utakmica. Tokom srpnja je ljetna pauza, a onda u kolovozu kreću s pripremama za početak prvenstva na jesen. Sve ove igračice od jeseni igraju 1. HRL, starije u kategoriji mlađih kadetkinja, a mlađe u kategoriji djevojčica A.

Boje Zrinskog su u Đurđevcu branile:
Zrinski 1: Makarova S., Vidović H., Novak G., Novak V., Golubić L., Sklepić B., Marciuš N., Dania K., Lukman L., Janković L.
Zrinski 2: Goričanec K., Vrban N., Varga R., Doležaj M.,  Blagus E., Rubin S., Marciuš T., Novak L., Žuti A., Hanžeković M., Furdi N.

S klupe je djevojčice vodio trener Radovan Petek. Klub čestita treneru i igračicama na postignutim rezultatima. Zahvaljuju roditeljima koji su se pobrinuli za prijevoz djece i bodrili ih s tribina Sportske dvorane u Đurđevcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije