NOGOMET

SKUPŠTINA MNS Najaktualnija pitanja sustava natjecanja u sezoni 2021./2022. i kad će niknuti umjetna trava

Održana je Skupština Međimurskog nogometnog saveza.

Od 77 članova Skupštine s pravom na 274 glasa odazvao se 51 član Skupštine koji su ukupno imali pravo 209 glasova. Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić osvrnuo se na prethodnu godinu i izrazio zadovoljstvo što je u 1. HNL za žene Katarina Zrinski, u 2. HNL Međimurje i što su naša dva trećeligaša Rudar i Polet (SMnM).

Problema je bilo i Pušćine je jedan od klubova koji je prekinuo djelovanje, ali je srećom od jeseni najavio nastavak natjecanja. Od Hrvatskog nogometnog saveza dobivene su lopte, rekviziti i sredstva koja su dodijeljena klubovima za infrastrukturu i ta su sredstva pokrenula nova ulaganja u nogomet u našem kraju.

Nakon prekida nogometa uslijed pandemije veseli najava da će se nogometne utakmice moći igrati s publikom držeći se preporuka i da će se završnica županijskog Kupa igrati pred gledateljima. Kljajić je istaknuo da je savez financijski stabilan.

Stjepan Križarić: ‘Kako pomoći županijskim trećeligašima?’

Stjepan Križarić pitao je oko sustava natjecanja u sezoni 2021./2022. i spomenuo moguću varijantu da se igra jedna elitna liga i tri lige po centrima. Kljajić mu je odgovorio da komisije već neko vrijeme rade na varijantama sustava i da će se odabrati ona kojom će biti zadovoljna većina klubova te da sigurno nema dobrog rješenja za sve. Očekuje se i odluka HNS-a o sustavu natjecanja, a na tu temu baš je u utorak održan sastanak međužupanijskog odbora pet sjevernih županija.

Marijan Uršanić: ‘Gradnja terena s umjetnom travom je neozbiljna, možemo napraviti ribnjak’

Marijan Uršanić pitao je gdje je zapelo oko izgradnje terena s umjetnom travom rekavši da je ovakav posao neozbiljan, neprihvatljiv i degradirajući, dva tjedna se ništa ne radi, dodavši da se može napraviti ribnjak i unutra pustiti ribe. Pitao je ima li uopće projekta i troškovnika i kakva je kvaliteta rada.

Kljajić mu je odgovorio da je vlasnik terena Grad Čakovec, a korisnici su NK Međimurje i NŠ Međimurje. Grad Čakovec je napravio projekt i on je investitor, a Međimurski nogometni savez i Hrvatski nogometni savez će pomoći i njihov je dio nakon što se napravi prvi dio posla s podlogom da se postavi trava te da do tog trenutka oni tu ništa ne mogu.

Bilo je još pitanja i rasprava oko sustava natjecanja i logično je da klubove zanima ta tematika da znaju kako se pripremiti za narednu sezonu i što mogu očekivati u narednoj sezoni te za koju poziciju se trebaju boriti kako bi igrali u određenom rangu. Čeka se odluka HNS-a o sustavu natjecanja, a nakon toga će komisije MNS-a predložiti klubovima sustave i sve bi trebalo biti poznato prije početka nove prvenstvene sezone.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije