Rukomet, košarka, kuglanje, odbojka: Ušao 7,7 koeficijent na Centrometal!

Rukomet, košarka, kuglanje, odbojka: Ušao 7,7 koeficijent na Centrometal!

U 2. rukometnoj ligi rukometašice Zrinskog pobijedile su Dardu 35:31. Čakovčanke su 4. s 9 bodova, a u narednom kolu gostuju kod Pitomače koja je 7. na tablici s 2 boda manje. U 2. HRL sjever rukometaši Preloga odigrali su s KTC-om iz Križevaca 36:36. Na tablici su i dalje 3. s 9 bodova, a u idućem kolu opet na svom parketu dočekuju Orahovicu koja je pretposljednja s 3 boda.

U 3. HRL sjever rukometašice Čakovca pobijedile su Ivančice 29:28. Iako su gošće na poluvremenu imale prednost 11:15 Čakovčanke se nisu predavale i uspjele su doći do pobjede.

Rukometašice Preloga došle su do pobjede u gostima. Slavile se kod Lipika 25:19 nakon što je prvi dio završio 10:10.

Rukometašice Čakovca

U 3. ligi rukometaši Nedelišća su bili bolji od Novske 26:22 (12:13), dok je Info – Star poražen u gostima kod Lipe 28:24 (17:13).

U košarkaškoj A – 2 ligi Međimurje je slavilo u gostima kod Koprivnice 103:65. Čakovec je bio bolji od Grafičara iz Ludbrega 70:61 (fotografije sa susreta su u galeriji). Rudar u nedjelju u 17:00 sati dočekuje Petra Zrinskog.

Košarkaši Čakovca

U kuglačkoj ligi polovičan uspjeh naših drugoligaša. Čakovec je s čistih 8:0 pobijedio Koprivnicu (3463:3112), dok je Željezničar u Krapinskim Toplicama poražen od Obrtnika 5:3 (3328:3328).

Velika pobjeda črečenskih odbojkaša: Poražen drugoplasirani Sisak, koeficijent u kladionici 7,7!

OK SISAK – OKM CENTROMETAL 2:3 (25:18, 27:25, 21:25, 20:25, 17:19)

Sisak, dvorana Brezovica, gledatelja 150
Suci: Rajković, Brlas (Rijeka)

Sisak: Kosomar, Pavlić, Vakufac, Pavičić, Tepavac, Sabljak, Kostelac,
Duraković, Alihodžić, Sofilić, Pelin (trener Božićević)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, Vabec, D., T. i M. Posavec,
Harambašić, Todorović, Gotal, Petran (trener Kirić)

Velika pobjeda črečanskih odbojkaša! U gostima su svladali drugoplasiranu momčad Siska koja je u prva četiri kola izgubila samo jedan bod za razliku od naših igrača koji su bili deveti sa četiri boda i dvije pobjede 3:2. Puno govori i činjenica da je koeficijent na kladionici na pobjedu Centrometala iznosio 7,70. Ipak, nakon dobre igre u srijedu u kupu protiv Murse vidjelo se da momčad može odigrati dobro i da naši nisu bez šansi.

Momčad Centrometala počela je u sastavu tehničar Gotal, korektor Todorović, srednjaci Kovač i M. Posavec, primači T. Posavec i Vabec, te libero Petran. Upravo je loš prijem u prvom setu donio veću prednost Sišćanima koju su oni iskoristiti da bi dobili lagano set 25:18. U drugom setu opet mala početna prednost za domaćina, na prvom odmoru 8:6. Tada naši kreću odlučnije, nakon servisa Todorovića prelaze u vodstvo i na drugom odmoru imaju prednost 16:13. Imali su naši i 20:18, ali tada domaći opet preokreću i vode 23:21.

Novo poravnanje je na 23:23. U završnici naši više nisu imali prednost, a Sisak je iskoristio svoju treću set loptu za 27:25. Šteta jer je bilo puno prilika da taj set ode i na stranu naših igrača. U ta dva seta odlično su odigrala dva srednjaka Kovač i Palinkaš koji su prošli gotovo sve napade kroz sredinu. Ipak u trećem setu je trener Kirić u igru ubacio Marina Posavca umjesto Palinkaša. Krenulo je neizvjesno, na prvom odmoru Sisak vodi 8:7. A tada kreće Centrometal, proigrali su svi igrači, te je na drugom odmoru velikih 16:11 za naše. Do kraja seta naši igraju u istom stilu i rutinirano dobivaju 25:21.

Kao i u prethodna dva seta i u četvrtom neizvjesno od početka, ali Sisak vodi 9:7. Centrometal se ne predaje te prvi put dolazi do vodstva 14:13 nakon par servisa Tomice Posavca. Nakon toga se ekipe izmjenjuju u vodstvu do 18:17 za Centrometal. A tad slijedi nevjerojatna završnica. Prvo Sisak izjednačava, a onda nakon dva loša napada Vabeca domaći vode 20:18 i sasvim su blizu osvajanja tri boda. Potom Todorović prolazi i na servis dolazi Vabec koji sjajnim udarcima donosi Centrometalu set sa 25:20.

Nešto od toga direktnim poenima, a nešto kontrama naših igrača. Peti set bilo je nerješeno do 6:6. Tada Sisak radi tri uzastopna poena. Nakon time-outa Črečan se približava na svega poen, ali poslije opet Sisak dolazi do prednosi od tri poena pri 11:8. Slijedi još jedan time-out i opet nakon njega Centrometal igra dobro i poravnava na 11:11.

Naše je u igru držao libero Petran koji je gotovo savršeno odigrao zadnja četiri seta. Sisak ima novu prednost, ali promjenom i asom Kovača Centrometal vodi 13:12. I opet se Sisak ne predaje već dolazi do prve meč lopte. Nisu je iskoristili, kao niti naredne dvije. Pri 17:17 Gotal radi as na servisu i Centrometal dolazi do meč lopte koju odmah koristi nakon lošeg napada domaćih igrača.

Ne treba čuditi veliko veselje naših igrača i navijača nakon susreta, te odlična atmosfera u autobusu po povratku u Međimurje. Ovom pobjedom naši su i nadalje deveti sa šest osvojenih bodova. Ipak, u prvih pet kola naši su imali loš raspored, te je za očekivati ako nastave ovakvima igrama kakve su prikazali protekli tjedan promak prema gore na prvenstvenoj ljestvici. Prilika za to je već u subotu kad naši opet gostuju, ovaj put u Zadru. U ovom susretu naši bi trebali biti favoriti i ako odigraju kako znaju iz Zadra bi se trebali vratiti sa bodovima.

Prije toga u srijedu trebaju odraditi uzvratni susret četvrt-finala Kupa Hrvatske u Osijeku. Ovdje je Mursa sigurno u velikoj prednosti, a ako se i ne prođe u polufinale, što jest realno, treba iskoristiti ovu utakmicu za daljnje uigravanje i napredak u formi. (J.K.)

U 2. ligi odbojkašice Kaštela pobijedile su u gostima drugu ekipu Zagreba 3:0 (po setovima 25:17, 25:22 i 25:19). U 2. ligi u međimurskom su derbiju odbojkaši Totovca pobijedili Nedelišće 3:0 (po setovima 25:15, 25:19 i 25:22).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije