Bogat sportski vikend: Za svakoga ponešto

Bogat sportski vikend: Za svakoga ponešto

2. HNL: Kako se najgorim napadom i najšupljom obranom do pobjede?; 2. HNL žene: Trnava u derbiju dočekuje Lepoglavu; 3. HNL sjever: Dva međimurska susreta; Rukomet: Zrinski s Dardom, a Prelog s KTC-om; Odbojka: Drugoligaški derbi Totovca i Nedelišća; Košarka: Čakovec i Međimurje žele nastaviti pobjednički niz; Kuglanje: Čakovec domaćin Koprivnici.

2. HNL: Kako se najgorim napadom i najšupljom obranom do pobjede?

U 12. kolu 2. HNL Međimurje dočekuje Solin. Čakovčani su u deset dosadašnjih kola sakupili 7 bodova pa su zajedno s Radnikom na začelju tablice. Osim toga još je katastrofalniji pogled na gol – razliku.

Postignuto je samo 8 golova (jednako loša još je samo Marsonia, ali ona ima i tri boda više), a primljeno je čak 29 što je trenutno daleko najviše. Novi trener Damir Biškup nakon premijere protiv Mosora (poraz 4:0) prvi puta će biti na klupi na domaćem travnjaku i od njega i ekipe očekuje se pobjeda izborena na bilo koji način. Utakmica se igra u subotu od 14:00 sati.

2. HNL žene: Trnava u derbiju dočekuje Lepoglavu

U 8. kolu 2. HNL sjeverozapad nogometašice Trnave dočekuju Lepoglavu u subotu u14:30 sati. Trnava je vodeća ekipa na tablici sa svih 6 pobjeda i gol – razlikom 38:3. Lepoglava je druga s 15 bodova. U šest susreta zabilježile su pet pobjeda uz jedan poraz.

3. HNL sjever: Dva međimurska susreta

U 3. HNL sjever u subotu od 14:00 sati igrat će Nedelišće – Čakovec i Polet Pribislavec – Mladost Prelog. Susret koji se igra na igralištu Međimurca prema stanju na tablici trebao bi biti zanimljiviji jer su Nedelišće i Čakovec susjedi na tablici. Čakovec je 5. s 23 boda, a Nedelišće je s bodom manje mjesto niže.

Trener Čakovca Izet Terzić izjavio je da lokalni derbiji uvijek nose poseban naboj te da se nada fer i sportskoj utakmici. Sličnog stava bio je i Želimir Orehovec, trener Nedelišća, koji je rekao da očekuje zanimljiv susret protiv mlade i poletne ekipe u kojem domaćini naravno očekuju sva tri boda. U Pribislavcu Polet kao fenjeraš  sa samo jednom pobjedom do sada dočekuje Mladost koja je 11. s 9 bodova. U nedjelju u 14:00 sati u Kotoribi će igrati Graničar i Croatia iz Grabrovnice.

Međimurske nogometne lige: Četiri subotnja susreta

Utakmice županijskih liga započinju već u 14:00 sati. U subotu će prvi na teren istrčati u 1. MNL Sloboda Slakovec – Polet Sveti Martin na Muri te Omladinac Novo Selo Rok i Spartak Mala Subotica.

U nedjelju u 10:00 sati Sloga u Čakovcu ugošćuje Centrometal, a od 10:30  sati Čukovec je domaćin Mladosti iz Ivanovca. U 2. MNL zapad Hajduk u Štrukovcu u subotu igra sa Šenkovcem. U 2. MNL istok u nedjelju od 10:30 sati igraju Grničar Novakovec i ČSK. U 3. MNL zapad u subotu u 14:00 sati igrat će u Preseki Parag i Omladinac iz Mačkovca.

Rukomet: Zrinski s Dardom, a Prelog s KTC-om

U rukometnoj Premijer ligi tijekom vikenda nema susreta zbog nastupa reprezentacije. U 2. HRL za žene Zrinski dočekuje Dardu. Nakon poraza naših rukometaša od Đurđevca tražit će se pobjeda protiv ekipe iz Slavonije. U 2. HRL rukometaši Preloga u derbi susretu igraju s KTC-om iz Križevaca.

Ekipe su na 3. i 4. poziciji s 8 bodova i imaju dva boda manje od lidera Slatine te bod manje od drugoplasiranog Borova. U 3. HRL sjever rukometašice Čakovca igraju s Ivančicom u subotu u 19:00 sati, a Prelog gostuje kod Lipika u nedjelju u 11:00 sati. Rukometaši Nedelišća u 3. ligi igraju s Novskom u subotu u 19:00 sati, a u isto će vrijeme Info – Star gostovati kod Lipe.

Odbojka: Drugoligaški derbi Totovca i Nedelišća

U prvoj ligi odbojkaši Međimurje Centrometala u subotu u 19:00 sati gostovat će kod Siska. U 2. ligi u subotu u 16:00 sati u dvorani Učiteljskog fakulteta u Čakovcu imamo međimurski derbi u kojem se sastaju Totovec i Nedelišće.

Totovec je pri vrhu tablice s tri pobjede i porazom, dok Nedelišće ima sva tri poraza u tri dosadašnja susreta. Odbojkašice Kaštela u subotu gostuju kod druge ekipe Zagreba od 11:15 sati u Trnskom.

Košarka: Čakovec i Međimurje nastavljaju pobjednički niz?

U 4. kolu košarkaške A – 2 lige Čakovec je domaćin Grafičaru iz Ludbrega u 18:30 sati u dvorani 2. osnovne škole, Rudar Petru Zrinskom iz Vrbovca u nedjelju u 17:00 sati, dok Međimurje gostuje kod Koprivnice u subotu u 18:00 sati.

Dva čakovečka kluba otvorila su sezonu s tri pobjede i u ovom kolu bi trebali nastaviti taj niz, do će Rudar u nedjelju tražiti prvu pobjedu.

Kuglanje: Čakovec domaćin Koprivnici

U 2. kuglačkoj ligi Čakovec je domaćin Koprivnici u subotu od 16:00 sati. Domaćin je prvi vrhu tablice sa 7 bodova, dok je Koprivnica pretposljednja s 2 boda. Željezničar odlazi na gostovanje u Krapinske Toplice ekipi Obrtnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije